Волинський нардеп спитав у Азарова, чи готові комунальники до зими

Волинський нардеп спитав у Азарова, чи готові комунальники до зими
В останній пленарний день поточного тижня народний депутат України з 21 виборчого округу Степан Івахів зареєстрував депутатський запит до Прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Нардеп вимагає перевірити, як насправді країна підготувалося до зими, ‒ повідомляють у прес-службі депутата.

«До мене звернулися депутати місцевих рад з кількох областей України з інформацією, що звіти місцевих органів влади про підготовку до зими не відповідають реальному стану справ», ‒ йдеться у запиті Степана Івахіва.

Зокрема, нардеп уточнює, що йдеться про фактичну нестачу паливно-мастильних матеріалів, піщано-соляної суміші, справної спецтехніки та шанцевого інструменту. Як правило, такі нестачі з року в рік списували за рахунок неіснуючих виїздів техніки. Але довести це, на думку народного обранця, неможливо через непрацюючі спідометри та лічильники пробігу у спецтехніки та самоскидів. «Частково ці слова підтверджуються минулою зимою, до якої ми також були готові на папері. А коли настали реалії ‒ іспит негодою провалили», ‒ зазначив він.

Якщо взяти до уваги той факт, що в офіційних виданнях звіти про 100% готовності до зими йдуть поряд з інформацією про заборгованість в бюджетній сфері навіть по захищених статтях, то стає очевидним, що є всі підстави сумніватися в готовності комунальних служб бо зими. Яка, за прогнозами синоптиків, має бути найсуворішою за останні 100 років, ‒ йдеться в повідомленні.

Тому волинський нардеп пропонує не чекати, коли настане зима, а подивитися на стан речей реально. У разі, якщо виявиться, що немає готовності до невідкладних заходів ‒ не повторити провальну минулорічну кампанію із подолання наслідків снігопаду.

У своєму запиті Івахів вимагає від Азарова дати розпорядження відповідним службам провести перевірку готовності спеціальної техніки до зими та відповідність її технічного стану всім вимогам. Також нардеп хоче провести перевірку наявності достатнього обсягу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші й заслухати керівників відповідних служб у Верховній Раді до 1 грудня 2013 року. А щоб цифри у звітах не розходилися з реальністю, Степан Івахів просить підключити до перевірки ще й Генеральну прокуратуру.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Івахів
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинський нардеп спитав у Азарова, чи готові комунальники до зими
20 вересень, 2013, 18:16