Google звинуватили у стеженні за користувачами браузера Internet Explorer

Google звинуватили у стеженні за користувачами браузера Internet Explorer
Софтверна корпорація Microsoft звинувачує інтернет-компанію Google у відстеженні дій користувачів браузера Internet Explorer в обхід встановлених налаштувань приватності.

Про це інформує УНН з посиланням на РІА «Новости».

Минулого тижня фахівці Стенфордського університету з'ясували, що Google відстежувала активність користувачів браузера Safari на різних інтернет-сторінках.

Представники Google заявили, що компанія почала видаляти рекламні кукі з браузерів Safari і що інцидент обмежувався тільки цим браузером. У той же час, за словами віце-президента Microsoft Діна Хачамовіца, Google використовувала схожі методи для відстеження дій користувачів Internet Explorer.

Конфігурація браузера IE, так само як і Safari, «за замовчуванням» блокує створення «кукі» сторонніми веб-сторінками. Проте, якщо сторінка підтримує так званий протокол P3P, це означає, що вона зобов'язалася не використовувати «кукі» для стеження за активністю користувачів. Якщо сайт бере на себе таке зобов'язання, кожен раз при відкритті він посилає браузеру повідомлення про це в закодованій формі.

Microsoft звинувачує Google в тому, що компанія відсилала браузеру фрагмент інформації, що дозволяє обійти налаштування приватності і блокування створення «кукі».

У повідомленні, крім кількох типових кодів, містилася фраза «This is not a P3P policy» і посилання на сторінку Google, яка пояснює, що компанія використовує «кукі» для аутентифікації користувачів різних сервісів і збереження їхніх уподобань, в той час, як P3P не враховує таку необхідність.

Microsoft вже звернулася до Google з вимогою припинити експлуатацію уразливості і порушення норм приватності особистих даних інтернет-користувачів.

Google поки не прокоментувала ситуацію.

Зазначимо, що найбільша в світі інтернет-компанія не вперше стикається з критикою з приводу захисту та використання особистих даних користувачів. Торік Google погодилася на регулярні перевірки дотримання норм приватності з боку FTC, а в січні поточного року Google заявила, що планує до 1 березня уніфікувати правила приватності особистих даних користувачів своїх ключових продуктів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Google звинуватили у стеженні за користувачами браузера Internet Explorer
21 лютий, 2012, 10:09