Україна за крок від асоціації з ЄС,‒ глава МЗС Польщі

Україна за крок від асоціації з ЄС,‒ глава МЗС Польщі
Україна близька до виконання вимог, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський на Х щорічній зустрічі YES «Україна і світ в епоху змін: фактори успіху», - інформує видання "Коментарі".

«Ви вже за крок до мети, я сподіваюся, що фініш буде успішним. Коли ви так близько біля фінішу, погано, якщо б ви не зробили останній крок. Ми змогли це зробити, і я впевнений, що і ви зможете це зробити», - сказав дипломат під час дискусії «Саміт у Вільнюсі: в кроці від Широкій Європи ?».

Разом з тим Сікорський зазначив, що саміт в листопаді - тільки початок процесу, на форумі має бути вироблено бачення того, як Українї діяти далі:

«У період, який піде за самітом, країни Східного партнерства повинні рухатися вперед і показувати свою рішучість застосовувати ті реформи, до яких ми прийшли в цьому документі ... Документ про асоціацію - це не тільки технічний документ, це політичне бачення того, як країни в союзі з ЄС перебувають стосовно до інших країн», - зазначив він.

За словами Сікорського, між підписанням Угоди про асоціацію і членством має пройти певний час .

«У нас, наприклад, експорт зріс у 2,5 рази. Ви теж можете досягти цього, якщо підпишете цю угоду і будете його реально впроваджувати, будете боротися з корупцією, створювати умови для інвестицій і станете дійсно сучасним українською державою», - сказав глава МЗС Польщі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Україна за крок від асоціації з ЄС,‒ глава МЗС Польщі
21 вересень, 2013, 18:07
У Луцьк приїде Арсен Мірзоян
21 вересень, 2013, 17:34