Лучани зможуть контролювати мерію в інтернеті

Лучани зможуть контролювати мерію в інтернеті
Лучани відтепер матимуть можливість повідомляти мерію про ті чи інші проблеми через всеукраїнський інтернет-ресурс «Відкрите місто».

Про це йшла мова 24 вересня у Луцькій міській раді в ході наради з приводу початку реалізації проекту.

Як розповів керівник проекту Михайло Наход, Луцьк – одне з п’яти пілотних міст, у яких впроваджується ця ініціатива.

«Проект передбачає створення інтерактивної карти міста, на яку мешканці Луцька зможуть наносити проблеми, але не особистого характеру. Це здебільшого речі, які стосуються житлово-комунальних проблем... Проблему можна самому нанести на карту, або просто вказати адресу. Коли проблема усувається, то це відповідно позначатиметься на ресурсі. А через 20 днів переходитиме до архіву», – пояснив він.

«Досвід, закладений у цю систему, успішно реалізований в Росії. Це передовий досвід, який зараз використовують навіть за кордоном», – додав він.

Нині сайт «Відкрите місто» (www.opencity.in.ua), працює у тестовому режимі, але орієнтовно з 1 жовтня буде доступним для усіх користувачів. Лучани, яких турбує якась проблема, можуть зайти на цей ресурс, щоб повідомити про неї. Але це мусять бути користувачі з реальними електронними адресами, або ж авторизовані через соцмережі. Скарги від сумнівних користувачів або беззмістовні не розглядатимуть.

Використовувати ресурс просто, каже Михайло Наход. Мовляв, будь-який користувач без сторонньої допомоги зрозуміє, як лишати повідомлення чи позначати на карті міста наявність тієї чи іншої проблеми.

«Звісно, в ході роботи з цією системою додасться роботи працівникам мерії. Але разом з тим підвищиться рівень відкритості і довіри до влади… Громадяни зможуть привертати увагу до актуальних питань, а влада зможе оперативно реагувати. До того ж, громадяни зможуть самоорганізовуватися навколо тієї чи іншої проблеми», – впевнений Наход.

На думку міського голови Миколи Романюка, ресурс «Відкрите місто» – ініціатива хороша. Мовляв, інтернет-користувачів з кожним днем більшає. І це стане додатковою можливістю для лучан повідомляти про свої проблеми.

Тільки-от, каже мер, є проблеми, які мерія може вирішити протягом кількох годин, наприклад, відкритий люк, а є такі, які не зможе вирішити і за місяць, як, скажімо, ремонт дороги. Тому, вважає мер, треба розробити градацію складності вирішення проблем.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильна адреса ресурсу - www.opencity.in.ua
До початку жовтня ресурс працюватиме ще у тестовому режимі. Про старт повноцінної роботи сайту буде поінформовано громадськість додатково.
Відповісти
плагіат чистої води. Палиця вже зробив і інтерактивна карта працює. Тормозять хлопці.
Відповісти
Читали про презентацію і встигли протестувати - http://lutsk2020.com.ua/, на сайті уже зібрано інформації і проблематики, що роботи вистачило б міській владі і комунальникам навіть не на рік...
Відповісти
Здерто з сайту "Комунальний патруль" та проекту "Луцькі дороги". Находу не хватає фантазії
Відповісти
Шановні та нешановні аноніми та заздрісники попустіться трошки.
По-перше, в основу сайту "Відкрите місто" покладені не "Проект Палиці" і не "Комунальний патруль", а кращі світові приклади - британський ресурс http://www.fixmystreet.com/ та російський http://www.streetjournal.org/#r=RU, які розпочали свою роботу тоді коли ресурс Палиці і Патруль навіть у задумах не з"являвся;
По-друге, платформа "Відкрите місто" це не ідея Находа чи Шелепа чи ЦПАВК загалом, а ідея Фонду Східна Європа, якому і належить ресурс в даний час;
По-третє, конкурс на відбір пілотних міст і організацій регіональних партнерів по проекту "Відкрите місто" розпочався ще у листопаді-грудні минулого року, коли не було в мережі ні проекту Палиці, ні "Комунального патруля";
По-четверте, платформа "Відкрите місто" орієнтовно через півтора року перейде у власність та управління міста у тій частині, що стосується Луцька. Наша організація лише допомагає модерувати, тестувати та впроваджувати ресурс в роботу;
По-п"яте, цей ресурс має суттєві відмінності від двох уже згаданих схожих ресурсів і має значно більший функціонал, але це буде продемонстровано після офіційного запуску платформи в роботу;
По-шосте, у напрямку впровадження геоінформаційних технологій можна об"єднати напрацювання усіх трьох команд на наступних етапах, якщо у цьому буде інтерес їхніх власників.
Відповісти
А як вирішуватимуться проблеми протягом півтора року до передачі місту?
Відповісти
Наход і Шелеп візьмуть молодь, влаштують велике прибирання і будуть в майках "За Токарського" і лампочки вкручувати, і дороги латати. Сам бачив, як у нашому дворі хлопці підмітали
Відповісти
Вирішення проблем не залежить від того кому належить ресурс. Проблеми вирішуватимуться так само якби вони вирішувались через письмові звернення громадян.
Відповісти
Тобто, прийдіть через пару років? :))))
Відповісти
Хороша справа! З впевненістю продовжуйте.
Головне не зупинятися.
Можете, саме публічністю, креативністю допомогти меру і навіть стати МЕРОМ Луцька.
Відповісти
Останні новини
У Луцьк їде Фаріон
24 вересень, 2013, 12:17
Лучани зможуть контролювати мерію в інтернеті
24 вересень, 2013, 11:50
Помер мер Миколаєва
24 вересень, 2013, 11:39