Нардеп Мельник: заяви влади щодо опіки над сиротами ‒ цинічна брехня

Нардеп Мельник: заяви влади щодо опіки над сиротами ‒ цинічна брехня
Народний депутат України від ВО «Свобода» Євген Мельник називає заяви владців про опікування над сиротами - цинічною брехнею.

Про це йшлося 23 вересня під час прийому громадян у селищі Іваничі. Загалом на прийомі побувало понад 20 мешканців селища та Іваничівського району, які скаржилися на бездіяльність місцевої влади та порушення їх конституційних прав, - кажуть в партійній прес-службі.

Звернулася до свободівця багатодітна матір, котра не має власного житла і не може через бюрократичну тяганину отримати пільговий молодіжний кредит на придбання житла. Родина змушена була позичити гроші аби придбати будинок у селі Грушів.

За словами заявниці, її вагітну навіть не записали на прийом до голови ОДА Бориса Клімчука.

«Таким чином, прикриваючись армією клерків, ставленик Януковича на Волині навіть не має бажання хоча б почути про проблеми простих волинян», - кажуть в прес-службі «Свободи».

«Забезпечення житлом багатодітних сімей, дітей-сиріт – це загальнодержавна проблема, яка для цих категорій людей перетворюється у щоденну боротьбу з бюрократичним апаратом чиновників. Практично, програми, які б мали сприяти у купівлі чи ремонті житла не діють через те, що під них не було закладено фінансування. Тобто вони віртуальні, а не дієві. Тим часом поневіряння з квартири на квартиру, відшукування коштів за винайм житла ставлять багатодітні родини на межу виживання. А гучні псевдотурботливі заяви влади про те, що вона нібито піклується про такі категорії населення є нічим іншим як відвертою цинічною брехнею», - зазначив Євген Мельник.

Також до народного депутата звернулася громада села Риковичі. Вже два роки жителі села страждають від підтоплення присадибних ділянок, а через те, що вода стоїть в погребах вони не мають де з осені зберігати врожай. Причиною підвищення води є став, у котрому потрібно спустити воду на 70 сантиметрів, про що чітко вказано у приписі контролюючого органу.

Але орендар не поспішає цього робити. Народний депутат спрямує депутатське звернення на прокуратуру з вимогою притягнути до відповідальності орендаря в разі не виконання ним припису.

З невідомих причин влада вже кілька років не закладає у бюджеті селища Іваничі кошти на виведення з ветхого фонду житлового будинку по вулиці Відродження, 10 і як наслідок його мешканці не можуть реалізувати своє законне право на приватизацію житла. Євген Мельник, реагуючи на звернення мешканців будинку, доручив підготувати відповідні пропозиції до проекту бюджету Іванич на 2014 рік.

Прозвучала на прийомі також скарга на автозаправну станцію, котру два роки тому звели швидкими темпами за кілька десятків метрів від житлового будинку. Мешканці якого змушені дихати випарами бензину та засинати під постійний гуркіт автомобілів. За даним фактом буде скеровано депутатське звернення до прокуратури з вимогою перевірити законністю будівництва АЗС.

Також під час прийому мешканці Іванич скаржилися на незадовільну роботу місцевого відділення виконавчої служби. Остання роками не виконує рішення суду про стягнення грошей з боржників, що наштовхує людей на думку про те, що самі виконавці «кришують» шахраїв. Народний депутат скерує звернення на Міністерство юстиції з вимогою перевірити роботу місцевого відділення виконавчої служби.

За результатами прийому Євген Мельник скерує низку депутатських звернень до профільних інстанцій щодо вирішення питань з якими звернулися мешканці Іваничівщини.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І шо далі?! А що особисто Мельник ЗРОБИВ конкретно на місці, щоб допомогти тій багатодітній родині?! Пане Мельнику, а вам, як і всій вашій багатодітній сім*ї, радянська держава дала вищу медичну освіту всім дітям, сприяла вашому становленню,як громадянина. Ви сьогодні чоловік не бідний - депутатом стали (бо бідний ним сьогодні не стане!) А чим ви їй, державі, віддячили?!
Відповісти
А ще радянська влада вбила батька Мельника і те що він виріш саме ГРОМАДЯНИНОМ заслуга не влади, а його особисто. І якщо ви думаєте, що влада щось дає і їй за це сраку треба цілувати - ви або комуніста, або з ліпін виписалися!
Відповісти
Останні новини
Нардеп Мельник: заяви влади щодо опіки над сиротами ‒ цинічна брехня
24 вересень, 2013, 13:11