На Волині хочуть поставити пам’ятник козакові Мамаю

На Волині хочуть поставити пам’ятник козакові Мамаю
На території музею історії сільського господарства Волині у селищі Рокині під Луцьком хочуть поставити пам’ятник Козаку Мамаю.

Про це йшлося 21 лютого під час засідання постійної комісії обласної ради з питань духовності, культури, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації.

З проханянм виділити гроші на памятник звернувся до облради директор музею Олександр Середюк.

Середюк важливість такої споруди мотивує тим, що Волинь – це козацький край і батьківщина бойового гопака, а Козак Мамай – козак-воїн, козак-характерник і звитяжець, якого треба увіковічнити.

Скульптор, заслужений діяч мистецтв України Володимир Шолудько уже виготовив проект та гіпсовий макет пам’ятника. А дирекція музею підготувала камінь-моноліт для монумента.

На встановлення пам’ятника треба 55 тисяч гривень. Тому Олександр Середюк просить в обласної влади виділити приблизно 20 тисяч гривень.

Члени депутатської комісії зауважили, що на спорудження пам’ятника треба залучати добровільні пожертви усіх бажаючих, але аж ніяк не бюджетні кошти, яких на встановлення цього пам’ятника не передбачали.

Також до збору коштів треба залучити всі козацькі організації області, - вважають депутати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не дивлячись на байдужість можновладців міськРади, які бютьсебе в груди, коли балотуються до владних крісел,Спорудження пам"ятника Мамаю розпочато. На заклик ініціаторів вже відгукнулися справжні патріоти, нащадки козацького роду, такі як: Б.Клімчук, В.Шумський, А.Турак, О.Воробей. Не словом, а ділом, вони доказали, що Батьківщину треба любити не тільки до глибини душі, а й до глибини своєї кишені.
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть поставити пам’ятник козакові Мамаю
21 лютий, 2012, 15:02