У Ковелі і Луцьку зникнуть «клініки»?

У Ковелі і Луцьку зникнуть «клініки»?
Волинські медичні заклади, які не є клініками, мають прибрати цей термін з фасадів, - вважають у обласному відділенні Антимонопольного комітету України.

Відповідні рекомендації відомство надало закладам Ковеля та Луцька, - повідомили у прес-службі відділення.

Ці порушення антимонопольники виявили під час перевірки дотриманням вимог законодавства про захист економічної конкуренції у вказаних містах. Зокрема, йдеться про розміщення вивісок штибу "КЛІНІКА ТЕХНОЛОГІЇ ЗДОРОВ’Я", "СТОМАТОЛОГІЧНА КЛІНІКА" та ін.

"Необхідно припинити порушення – змінити текст вивіски, якщо заклад не є клінічним - вислів "клініка" у назві установи може привести споживача до думки, що дана установа має найбільш професійний рівень персоналу та якість надання послуг. Такі дії суб’єктів господарювання у вигляді повідомлення невизначеному колу осіб неправдивих (розміщення напису "Клініка") відомостей, що можуть вплинути на наміри цих осіб щодо придбання (замовлення) послуг цих суб’єктів господарювання, містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції передбаченого за статтею 151 Закону України "Про захист від недобросовісної конкуренції», шляхом поширення інформації, що вводить в оману", - пояснив голова територіального відділення Віктор Гупало.

Довідка

Як повідомили в АМКУ, згідно з Наказом Міністерства охорони здоров’я України "Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад та посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою у закладах охорони здоров’я" із змінами, визначено, що лише лікувально-профілактичні заклади (лікарні, пологові будинки та інші), що входять до складу науково-дослідних закладів або підпорядковані медичним науково-дослідним закладам, називаються клініками.

Також, клінічним є лікувально-профілактичний заклад охорони здоров’я, який не менше ніж на 50 відсотків використовується для розташування структурних наукових і навчальних підрозділів (кафедри, лабораторії та ін.) вищих медичних навчальних закладів III, IV рівнів акредитації, закладів післядипломної освіти, науково-дослідних інститутів і спільної роботи із забезпечення лікувально-діагностичного процесу, підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації медичних кадрів та проведення і впровадження в практику медичних наукових досліджень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Ковелі і Луцьку зникнуть «клініки»?
26 вересень, 2013, 08:06