Сесія Луцької міської ради. Он-лайн-трансляція (текст). ПРОДОВЖЕННЯ

Сесія Луцької міської ради. Он-лайн-трансляція (текст). ПРОДОВЖЕННЯ
У четвер, 26 вересня, у Луцькій міській раді - продовження 45-ої сесії, яку розпочали вчора.

14:00 Сесію призначили на післяобідню пору. Але, як і вчора, дисципліна кульгає. У залі не дуже людно. В ідеалі повинно бути 50 депутатів. Журналісти міркують, мовляв, а чи буде кворум.

14:10 Депутати, ніби учні на уроці, на який спізнюється вчителька. Веселі, ходять по класу, жартують :)

14:11 Депутат Микола Дендіберін не виконав свою вчораншню обіцянку і не одягнув краватку з американською символікою. Але сьогодні прихопив з собою чотки! Каже, що вони йому допомагають заспокоїтися.

"Тут же долбануться можно!" - запевняє він.

14:16 Нарешті! Реєструються. З другої спроби електронна система зафіксувала 30 обранців. До роботи!

14:21 Депутат Андрій Осіпов переконує колег у важливості прийняття так званого бюджетного регламенту. Аби депутати могли брати участь у бюджетному процесі.

14:24 Анатолій Бірюков агітує не підтримувати проект рішення про бюджетний регламент. Каже, що обранці не справляються сповна з нинішніми обов'язками, а тут - ще й додаткова відповідальність.

14:27 Проект рішення, підготовлений депутатом-активістом Осіповим, не підтримують.

14:29 Наступне питання у порядку денному - теж тема Осіпова. Обранець пояснює, що Луцьке підприємство електротранспорту потребує "заходів фінансового оздоровлення та мораторію на задоволення вимог кредиторів". Розповідає про фінансову кризу на ЛПЕ. Каже, що треба створити спеціальну комісію, яка займатиметься проблемою тролейбусників.

14:46 Осіпов розмірковує над тим, чому більшість проектів рішень, які він подає, колеги не підтримують. Переконує, що таким чином йому дошкуляють, але одразу ж зазначає, що це його не зламає. Каже, що добиватиметься свого. Тим паче, що його ініціативи, мовляв, корисні громаді.

14:50 Микола Дендіберін дорікає Осіпову, чому той часто критикує міського голову. "Хто винен? Невістка!" - каже Дендіберін.

15:08 Тарас Бас переконує, що проект треба підтримати, бо тема дійсно дуже важлива.

15:13 Олена Голєва теж висловила свою думку з цього приводу. Якщо коротко, то вона вважає, що Осіпов просто хоче "потопити" ЛПЕ.

15:36 Говорили-балакали, але рішення не прийняли.

15:37 У порядку денному - ще одне питання Андрія Осіпова - "Про окремі заходи попередження несприятливої екологічної ситуації в Малоомелянівському житловому кварталі". І знову - ігнор колег. Не прийнято. Після цього Осіпов виходить із сесійної зали.

15:40 Дійшли до земельних питань. Є сподівання, що працювати почнуть швидше, без зайвих суперечок. Утім деяким депутатам земельні питання, схоже, не дуже цікаві. От, скажімо, Олена Голєва вже пішла із сесії.

15:50 Депутата Олександра Семенюка обурило, що колеги не проголосували за надання дозволу на розролення проекту землеутрою щодо відведення земельної ділянки у постійне користування для будівництва храму на вулиці Львівській, 71. Дивується, мовляв, то ж "святе діло". Але повторне голосування не допомогло - голосів забракло.

15:58 Юрій Вега просить перерахувати кількість присутніх депутататів у залі. Обранець сумнівається, що сесія повноважна. Кілька хвилин з'ясовують, чи можна далі працювати. Вега навіть встиг посваритися зі Степаном Цимбалюком.

16:03 Виявляється, все гаразд. Кворум є, голосують далі.

16:33 Усі помітно нудьгують. Але що зробиш, сесію треба "добити" :)

16:38 Всидіти на місці не під силу. От Микола Яручик балакає по телефону. А потім разом з Василем Грибом розважає журналістів :)

16:40 Щойно керівник земельної комісії, депутат Володимир Никитюк вирішив вийти із зали, як пролунало його прізвище. Спантеличився, сів назад. Виявилося, що в одному із земельних питань фігурує таке ж прізвище, як у нього. Депутатів ситуація насмішила :)
16:54 Мер Микола Романюк попросив повернутися до питання надання земельної ділянки релігійній громаді. І знову провал - не прийнято.

16:57 Перелік питань вичерпано. Лунає Гімн.

Всі розходяться. Сподіваємося, на наступну сесію депутатів збереться більше ;)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто невістка? - Дєньдєбєрін!
Відповісти
Дєндібєрін ось так вам сказав "І пообіцяв на наступну сесію одягнути краватку з символікою Сполучених Штатів Америки". На наступну сесію. Будьте уважні!)))
Відповісти
а у США символіка не американська?)
Відповісти
Наступна сесія буде наступного місяця під номером 46 ))) Ось тоді, напевне, прийде в краватці США)))
Відповісти
він мав на увазі сьогоднішню)
Відповісти
Не увидел ни одного интеллигентного лица.
Відповісти
Останні новини
У Ковелі продають магазин
26 вересень, 2013, 14:41
Сесія Луцької міської ради. Он-лайн-трансляція (текст). ПРОДОВЖЕННЯ
26 вересень, 2013, 14:02