Луцьких бездомних псів каструватимуть лікарі з Європи

Луцьких бездомних псів каструватимуть лікарі з Європи
Луцьк може стати учасником європейської програми «Чотири лапи», яка спрямована на стерилізацію тварин у містах проведення Євро-2012.

Як повідомила голова Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук, цю програму, яку втілює в життя австрійська неурядова організація «VIER PFOTEN International», поширять і на Луцьк.

«Ми, коли дізналися про цю програму, вирішили переконати австрійців, що її варто поширити і на інші міста, де уже ведеться системна робота з відлову і стерилізації бездомних тварин». – розповіла Новарчук.

Після тривалих перемовин і демонстрації результатів своєї роботи Волинське товариство захисту тварин таки переконало авторів програми: Луцьк заслуговує на те, аби йому допомогли з проблемою безпритульних тварин.

Якщо Луцьк таки підпише договір – до міста приїде бригада з 10 чоловік, повністю забезпечена медикаментами і обладнанням. Вони за свої гроші стерилізуватимуть, дезінфікуватимуть, проводитимуть вакцинації від сказу та ідентифіковуватимуть безпритульних собак

Така команда стерилізує близько 25 собак щодня.
«Вони кажуть – ми можемо і 40 в день, аби ви ловити їх встигали», - розповідає Новарчук.

Причому їх метод операційного втручання дозволяє відпускати тварину наступного ж дня після операції. Стерилізованих собак ветеринари-міжнародники мітитимуть спеціальними яскраво жовтими кліпсами на вухах з написом «Protection» (англ. «захист»)

«Міська влада пішла назустріч і дала гарантії того, що цю міжнародну бригаду безкоштовно поселять і харчуватимуть у Луцьку протягом місяця. Це – їхні умови», - повідомила Дана Новарчук.

Договір з організацією «VIER PFOTEN International» планують підписати у березні, і вже у травні можна чекати бригаду у Луцьку.

За інформацією Волинського товариства захисту тварин, у Луцьку – близько 3 тисяч бездомних собак. Якщо припускати, що самок серед них – половина, й до того ж біля 700 з них луцькі захисники уже простерилізували, то позбавити репродуктивних функцій решту – цілком посильне завдання для міжнародної бригади ветеринарів, вважають у товаристві захисту тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.