Фаріон привезла в Луцьк книгу, на яку її надихнув Азаров

Фаріон привезла в Луцьк книгу, на яку її надихнув Азаров
Народний депутат Ірина Фаріон (ВО «Свобода») презентувала у Луцьку нове видання книжки «Мовна норма: знищення, пошук, віднова» та авторський проект «Від книги до мети».

Під час прес-конференції 26 вересня вона зізналася, що на нове видання книжки її надихнув Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

«Є теми, які відходять з твого життя. Так само і люди. Мені здавалося, що тема культури мовлення відійшла з мого життя і перестала бути об’єктом мого зацікавлення. Цей чоловік мене так надихнув, що я зрозуміла, що цю книжку треба перевидати. На мій «Фейсбук» почали надходити прохання, передусім, зі Сходу та Півдня України: «Что это такое, а нам когда?». Я подарувала йому книжку на Миколая. Там, здається, ще диск був з малюночками, щоб легше було засвоювати», - зазначила депутат.

Народна обраниця розповіла, що Луцьк став 21-им серед міст, які вона відвідала з презентацією. Ірина Фаріон пояснила, що книжка побудована за простим принципом: для тих, кому важко читати науковий текст, є у кінці словник «правильно-неправильно».

Окрім цього, на полях є філософські сентенції на мовну тему або анекдоти, які виникають з проблемного питання. Автор підкреслила, що у книжці шукала й «мовну правду». А тому написала її згідно з правописом 1929 року.

«Важливо, як відновити цю мовну правду. Як повернути тих чотирнадцять тисяч з половиною лексичних одиниць, які були вилучені з мови? Як зробити наш синтаксис питомо українським, а не радянсько-українським?» - зауважила депутат.

Окрім цього, Фаріон презентувала авторський проект «Від книги до мети» на ярмарку «Книги Великої Волині». У журналі зібрані лекції науковців, митців, громадських діячів. Наступного року депутат планує долучити до проекту і волинського письменника Володимира Лиса.

Привезла депутат і лекції про Степана Бандеру, які записані на диск під класичну музику.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: культура
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Фаріон привезла в Луцьк книгу, на яку її надихнув Азаров
26 вересень, 2013, 18:02