У Луцьку з’явилося нове комунальне підприємство

У Луцьку з’явилося нове комунальне підприємство
У Луцьку створили комунальне підприємство «Естет», яке опікуватиметься приміщенням однойменного центру дозвілля на проспекті Відродження.

Про це стало віддомо 1 грудня під час 16-ї сесії Луцької міськради.

Голова постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму міськради Павло Данильчук повідомив колег, що його комісія обговорювала пропозицію міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді про створення на базі приміщення центру «Естет» комунального підприємства і вирішила рекомендувати відкласти розгляд цього питання на квітень 2012 року.

Також він висловив побоювання: мовляв, створивши комунальне підприємство, немає гарантії, що воно не повторить долю КП «Луцькреклама».

«Тобто стане збитковим і доведеться виділяти кошти з бюджету на його порятунок», – додав він.

Міський голова Микола Романюк запропонував створити заклад, поспостерігати, як він працюватиме протягом року і лишень тоді вирішувати його долю.

Його підтримала директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан. Вона заявила, що на утримання приміщення та виплату зарплат 9 працівникам потрібно 230 тисяч гривень.

«Тоді як дохід діючого там нині культурного центру становить 390 тисяч гривень в рік. Проблем із доходом не має бути», – зауважила вона.

Отож, міський голова попросив депутатів голосувати. Вони ухвалили рішення створити комунальне підприємство «Естет». «За» проголосувала мінімально потрібна кількість депутатів – 27.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку з’явилося нове комунальне підприємство
01 грудень, 2011, 14:50