У Луцьку показали, як зробити спектакль «голими руками». ФОТО

У Луцьку показали, як зробити спектакль «голими руками». ФОТО
Спогади від спектаклів, побачених на відомому театрально-дизайнерському фестивалі «ЖИВИ!», показали на афішах у Луцьку.

Виставка театральних плакатів відбулася у арт-галереї «Луцьк» у п’ятницю, 27 вересня.

Як стверджують організатори, експозиція – не реклама театральних вистав. Це – всього лише афіші та спогади учасників VI Міжнародного фестивалю «ЖИВИ!», які вони створили під час дизайн-паті «Голими руками», де досвідчені дизайнери вчать робити театральні плакати.

Ця виставка вже побувала у багатьох містах України і за кордоном.

Член журі фестивалю театрів «Мандрівний вішак», у межах якого відбулася експозиція, Володимир Какурін розповів також, що відбувається під час фестивалю «ЖИВИ!», президентом якого він є.

За його словами, захід більш схожий на театральну лабораторію не для глядачів. Так, під час нього збираються театральні колективи, дизайнери, художники, скульптори, фрілансери, щоб обмінятися досвідом.

«У нас на фестивалі немає глядачів, тому що глядацьку залу заповнюють учасниками. Ми живемо в старовинному замку, якому більше 200 років. Я там побудував на третьому поверсі театр.

Якщо на сцену піднімається великий колектив – людей 30 – то в залі можуть навіть бути вільні місця», – зазначив Какурін.

Щоб донести до глядачів ідею цього фестивалю, Володимир Какурін показав присутнім на виставці міні-фільм про один з минулих фестивалів «ЖИВИ!». Під час перегляду людям запропонували сісти на підлогу, для чого підготували й подушки та щось на кшталт покривал, на які можна було вмоститися, та пригощали яблуками.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дозвілля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку показали, як зробити спектакль «голими руками». ФОТО
27 вересень, 2013, 18:16