Одна з вистав фестивалю театрів у Луцьку образила православних, ‒ депутат

Одна з вистав фестивалю театрів у Луцьку образила православних, ‒ депутат
Депутат Волинської обласної ради Віталій Собко назвав наругою над релігійними почуттями той факт, що у церкві Іоана Богослова дозволили постановку вистави «Антігона» у рамках Міжнародного театрального фестивалю «Мандрівний вішак».

Про це він говорив 30 вересня під час сесії, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

Депутат незадоволений, що не всі святині передали релігійним громадам. Адже через це там інколи проводять невідповідні заходи. Як приклад він навів той факт, що у рамках театрального фестивалю «Мандрівний вішак» 28 вересня на руїнах церкви Іоана Богослова поставили виставу Софокла «Антігона».

«Навіть колишні сакральні місця лишаються святими. І проводячи заходи, потрібно зважати на ці обставини», ‒ зазначив обранець громади.

«Традиції грати світські вистави у православних церквах немає. Більше того, у тексті цієї вистави містяться молитви давньогрецьким богам. Окрім того, виставу привіз театр, який позиціонує себе як постмодерністський (камерний театр «Жуки», ‒ ред.), а для цього напрямку притаманна принципова зневага до святощів», ‒ висловив свою думку Віталій Собко.

«Православні християни сприйняли це як наругу над релігійними почуттями. Щоб надалі уникнути подібних ексцесів, прошу видати відповідне розпорядження працівникам культури області», ‒ озвучив обранець громади свій запит, який колеги підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

а побудувати посеред сходів і фонтану прямо на жидівському цвинтарі православну церкву - не образило нікого?
Відповісти
Пiдтримую.
Те бидло розумiе тiльки те що можна помацати в кишенi.
Відповісти
Віруючі - вам усім пора в лікарню Вас всі ображають....
Відповісти
Віруючі - вам усім пора в лікарню Вас всі ображають....А ви не думали про те - що ви теж когось ображаєте?
Відповісти
В усьому світі у костелах проходять світські концерти, вистави тощо. І ніхто не волає про "наругу над почуттями віруючих". Просто віра, на мене, це дещо інше, ніж стояння в певний час у певному місці з непокритою головою...
Відповісти
Тоді давайте віддамо всю замкову територію релійній громаді - виходить же, що це територія церкви й не будемо там нічого проводити.
Відповісти
І заодно всі місця, де в Луцьку колись стояли церкви (звіримося зі старими картами - там все є). Знесемо будинки (там же люди сплять, їдять, до вбиральні ходять. А це ж колишні сакральні місця!..
Відповісти
По-перше, якби Максим був дідом, а не 15-річним пивохльобом, то б пам’ятав, що колись там була капличка. І православна! Але комуняки її розвалили. То це нормально. Виступаючи проти церкви на тому місці, ти підтримуєш червоних сатаністів.
Бидлу Васі варто говорити тоді, коли він спіймає на гарячому того, хто любить набиті кишені і зможе заявити це офіційно, а не за стопкою горілки.
Якщо Дмитре, тебе ображають православні, то їдь в Азію то буддистів. Вони тебе там розцілують. Або в будь-яку мусльманську країну, якщо тобі рідна віра чужа. Чи може, ти антихрист?
А жертві реклами скажу, що певні концерти притаманні і в праволсавній церкві: духовні піснеспіви, колядки тощо. І назвіть мені костел у Європі, де би ставили світську виставу. І яку? Просто віра, на вашу думку - це на вашу думку. Є Святе Письмо і звідти розумійте, що таке віра. "Хто їсть Тіло Моє і п’є Кров Мою, в тому Я перебуваю". По Вашій вірі вам і дасться.
А щодо думки з приводу, ніхто про всю територію замку не говорить. Уявіть, що на могилах ваших рідних зіграють виставу. Бо ж у церкві ще й покояться останки предків.
І думає Дорошенко Ольга: яка ж я розумна, продовжила думку з приводу. Ну то давайте церкви, які стоять, перетворимо на туалет, бо ж це природна, Богом створена потреба людей. А може, будете пускати в свій туалет людей з вулиці. Це ж за призначенням. А може, в кімнату. Якщо можна зневажати святе, то чого не можна у вашій кімнаті. Може, ви й хліб черствий туди викидаєте. Чого ви тоді ходите в церкву, якщо так її зневажаєте? Коли немає під носом гастронома, всі кричите, що нема де хліба купити. А храм біля дому, це значить, що людям не треба їхати через усе місто, а можна прийти помолитися громадою поруч. Думайте, що пишете. Інакше не ходіть паску святити. Вона ж все одно для вас нічого не варта. купіть булки, скажіть, що це свята паска - і навіщо вам церква?
Відповісти
Даби прояснилось у вас в голові та серці, публікую вже трохи давню але вкрай актуальну інфу - http://volyntimes.com.ua/news/260
...бо ж мовчать вже стільки років і по кабінетам прокурорів бігають, щоб справу прикрити і в тюрму не сісти ті служителі демоніччного культу.
Відповісти
А це знайшов таке миле відео про найвандальнішу в історії секту і те як вона бідненька "ображається" - http://youtu.be/39KU_TbVGNk
Відповісти
Давайте так! Кесарю - кесареве, а Богові - Боже. Ніхто вас не змушує ходити до церкви і ваші бари та диско-клуби теж ніхто не закриває і останніх, в будь-якому випадку, буде більше у місті ніж храмів. Церква жне приходить у "Оперу" служби служити? Мало у Луцьку місць, де можна було б відіграти цю виставу? Церква не йде до вас додому і, більше того, ніхто не змушує вас навіть гривню кидати у шкарбоньку, коли заходите в храм. Перестаньте рахувати чужі гроші і заробляйте власні. Ходіть у свої диско-клуби і генделики і витрачайте їх там(вас силою до храму ніхто не тягне) на "корисні", як на вашу думку, справи. Але треба одне одного поважати. Якщо зібрати всіх церковних людей у місті і повстати проти б**дства, яке відбувається підчас дискотек, на яких, переважно, неповнолітні, - повірте, вам було би тут мало місця, а дискотеки працювали б як у Бресті(до 23.00). А оскільки такого не трапляється, - це говорить про те, що на ваші вподобання ніхто не дивиться і вас ніхто не зачіпає, от і ви Церкви і церковних людей не зачіпайте.
Живіть своїм життям.
Відповісти
Так отож що попи нині підгрібають все що можуть, - узурпували Бога і поняття духовності, а тепер ще й у політику рушили і громадське майно в кишеню гребуть. Совісті певно не було а тепер певно і глузд втрачають? Масссса позовів про самозахват землі, руйнування храмів-пам"яток, плюндрування кладовищ. Скільки ще потрібно злочинів щоб поставити цю знахабнілу блатну секту на місце? До чого тут диско і бари? Церква нині прислужує політиці та генделю попів, і вже точно не Богу та людям. Церква зневажає та кровосісіть люд!
Відповісти
Це ваша особиста анти-християнська та анти-церковна думка, яка підкріплена лише одиничними фактами. Якщо ви такий честний, то чого ж з депутатами-крадіями не воюєте? Я читав ваш сайт, робота хороша, але напрямок дивний. Чому на Голєву позовів не подаєте за те, що вона під самим зам ком хату собі колотить?? Боїтесь?
Відповісти
Останні новини
Одна з вистав фестивалю театрів у Луцьку образила православних, ‒ депутат
30 вересень, 2013, 13:58