На Волині зібрали книги та зошити для Ковельської колонії

На Волині зібрали книги та зошити для Ковельської колонії
Активісти молодіжних громадських організацій «Сокіл» та «Студентська Свобода» завершили акцію зі збору книг, підручників, зошитів та канцелярського приладдя для вихованців Ковельської виховної колонії № 201.

3 жовтня вони передали цю безкоштовну гуманітарну допомогу вихованцям Ковельської колонії, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода» .

Акцію «Допоможемо тим, про кого забули» члени МГО «Сокіл» та «Студентська Свобода» розпочали ще 17 вересня. Розпочалась вона після телефонної розмови члена МГО «Сокіл» Олександра Пахом’юка з директором загальноосвітньої школи при Ковельській виховній колонії №201 Володимиром Кав’юком, який радо сприйняв таку ініціативу молоді.

Протягом 15 днів після оголошення акції молодіжні активісти зібрали чимало підручників, художньої літератури, зошитів, щоденників різноманітного канцелярського приладдя, яке необхідне для повноцінного навчання. За попереднім задумом, акція мала закінчитися 27 вересня.

Але завдяки активності та небайдужості звичайних українців із усієї України, а не лише з Волині, організатори вирішили продовжити акцію ще на декілька днів, щоб дочекатись прибуття усіх посилок із книгами та канцелярією, які прямували з Луганська, Донецька, Києва, Одеси, Кривого Рогу, Житомира, Івано-Франківська, Тернополя та з інших міст і містечок нашої країни.

«Організатори щиро вдячні усім, хто долучився і допоміг. Хтось відправляв 1-2 книги, ще хтось – передавав цілі зібрання відомих авторів. По завершенні акції стало зрозуміло, що кількість небайдужих людей в Україні не зменшується. І попри всі проблеми та негаразди, простий українець не думає лише про себе. На початку акції ми дещо побоювались, чи всі зрозуміють цілі та мотиви такого неординарного заходу. А його мета була одна – врятувати хоча б одне життя серед тих, хто знаходиться в Ковельській виховній колонії. І якщо небайдужість та увага, яку проявили під час акції «соколята» та всі небайдужі українці, змінить долю хоча б одного хлопця з колонії – це і буде найбільшою перемогою та успіхом нашої акції», – прокоментував підсумки акції активіст «Сокола» Олександр Пахом’юк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це свідчить, що українці не діляться на захід та схід - як того хочуть сьогодні владці. твоє лише те, що ти віддав іншим, лише про це памятатимуть
Відповісти
Останні новини
На Волині зібрали книги та зошити для Ковельської колонії
04 жовтень, 2013, 13:05