У волинській бібліотеці ‒ колекція «вінілок». ФОТО

У волинській бібліотеці ‒ колекція «вінілок». ФОТО
У фонді Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки ‒ 6 860 вінілових платівок.

Серед них ‒ і унікальні записи, які зберігаються у відділі літератури з питань мистецтва, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

За її словами, головного бібліотекаря відділу Зої Алексійчук, переважає серед записів класика.

«Є радянська, українська естрада. Але найцінніше, що є, – це усі опери Верді, уся творчість Шестаковича, Чайковського, Прокоф’єва», ‒ похвалилася вона.

«Звичайно, у час цифрових технологій це все можна знайти і послухати в Інтернеті. Але у нас є унікальні записи, яких немає у світовій мережі. Зокрема, це прижиттєві записи Соломії Крушельницької», ‒ додала бібліотекар.

Окрім того, вона зазначила, що записи на вінілових дисках за якістю перевищують електронні носії звуку. «Це вже признали у всьому світі, і ми знову повернемося до цих платівок», ‒ впевнена вона.

Разом із тим Зоя Алексійчук зазначила, що все менше користувачів звертаються у їхній відділ. Послухати платівки приходять переважно студенти училища культури і мистецтв, викладачі. Хоча не лише музиканти цікавляться фонотекою бібліотеки. Дехто з почуттям ностальгії включає платівки із записами радянської естради.

Якщо говорити про цифри, то протягом вересня користувачі прослухали 178 грамплатівок, протягом дев’яти місяців – 1,7 тисячі.

«У нас є кілька програвачів, але лише одна голка», ‒ бідкається бібліотекар. Невеличка деталь часто ламається, а коштує вона досить дорого. Останню купували за триста гривень. «Адже навіть голка зараз вважається антикваріатом», ‒ пояснила співрозмовниця.

Не зважаючи на те, що у бібліотеці надається унікальна послуга – прослуховування якісної музики за допомогою апаратури, яка вже вважається антикваріатом, – вона є абсолютно безплатною.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У волинській бібліотеці ‒ колекція «вінілок». ФОТО
04 жовтень, 2013, 18:29