Пластуна з Луцька нагородили за порятунок дітей. ФОТО

Пластуна з Луцька нагородили за порятунок дітей. ФОТО
У Києві керівник українського пластового руху в світі Любомир Романків нагородив пластуна з Луцька Вадима Петрука.

Нагорода «знайшла» героя 4 жовтня, - повідомили у прес-службі НСОУ Пласт.

Під час пляжного відпочинку поблизу Євпаторії, 2 липня 2012 р., вітер на надувному матраці відніс у відкрите море двох дітей, що гукали про допомогу. Згодом матрац перекинувся і діти опинилися у воді. Це з берега помітили пластуни з Волині - Вадим Петрук та Роман Коваль, які відразу кинулись на допомогу і витягли з води обох хлопчиків віком 4 та 6 років.

Цього року керівництво світового Пласту постановило нагородити членів організації Бронзовими хрестами за геройський вчинок. В урочистій атмосфері, під оплески, одному з хлопців – Вадиму Петруку, нагороду вручив науковець, професор, головний пластун світу Любомир Романків.

На захід, що відбувся на Аскольдовій могилі у Києві прибули також представники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Голова Пласту в Україні Ярослав Юрчишин та київські пластуни.

Як зазначив головний пластун світу: «Одним з наших обов’язків є допомагати іншим. Це правило є засадничим для всіх скаутів світу. Мені дуже приємно, що наші українські скаути – пластуни такими вчинками є своєрідним прикладом для наслідування. В нас є свої сучасні та скромні герої, які ставлячи під ризик власне життя, рятують життя інших. Я горджуся такими вихованцями українського Пласту».

«Пласт дав мені необхідні навички, щоб не розгубитись в цій ситуації. Все відбулось дуже швидко і я не мав часу на роздуми, а просто діяв», - зазначив Вадим Петрук після нагородження.

Любомир Романків нагороджує Вадима Петрука
Любомир Романків нагороджує Вадима Петрука
Любомир Романків
Любомир Романків

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Криму ‒ перший сніг. ФОТО
06 жовтень, 2013, 10:07
Пластуна з Луцька нагородили за порятунок дітей. ФОТО
06 жовтень, 2013, 09:55