Відкрили основну сцену Волинського драмтеатру. ФОТО

Відкрили основну сцену Волинського драмтеатру. ФОТО
На основній сцені Волинського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка відкрили 74-ий сезон.

У суботу, 5 жовтня, тут відбулася прем'єра вистави "Ромео і Джульєтта", - пише на сторінках Слова Волині.

Якщо Ви звикли сприймати цей твір Шекспіра наче "немає повісті сумнішої на світі...", то варто розвіяти стереотипи: у виставі луцьких театралів чимало комічних сцен. Та звичайно, сценарій побудований за п'єсою драматичного автора: дві ворожі родини, зустріч, любов, самовіддана смерть.

Актори драмтеатру майстерно передали глядачам сімейні баталії, безтурботність юнацьких забав і вічну історію кохання двох романтичних безумців.

"Це дуже важка вистава, тому що це одна з перших шекспірівських трагедій. Вона наче з комедії переростає в трагедію, з веселощів життя переростає в смерть. Ця комедія потребує молодих дуже талановитих акторських сил і талановитих сил середнього та старшого покоління. Тому я радий, що в цій виставі у мене дуже хороший акторський склад, як ніде. Усіх хочеться показати на першому плані", - розповів режисер-постановник спектаклю Петро Ластівка.

Глядачі мали змогу відчути, наскільки ретельно продумана режисерська постановка. Кожен із персонажів був незамінною частиною цілісної картини. Що ж до головної пари закоханих, то вони, безперечно, виконали найважливіше завдання — переконали глядачів у щирості своїх почуттів.

"Шекспіра грати складно, кожна вистава вимагає внутрішнього вливання. Кохання на сцені грати дуже важко, практично неможливо. Треба зіграти так, щоб глядач повірив. Звичайно, складно працювати і фізично, і морально, але це приємно. Ти знаєш, що працюєш з хорошими акторами і підтримка буде у будь-якому випадку. Можеш в очах партнерів прочитати все і зрозуміти, що ми це робимо не просто так", - розповів Дмитро Репюк, який виконує роль Ромео.

Наступна прем'єра - "Назар Стодоля" Тараса Шевченка, присвячена 200-річчю народження Кобзаря.

На фото Павла Березюка - репетиція вистави


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: театр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодцы товарищи актёры!
Я получил море удовольствия и укрепился в выводах, что свои актёры отрабатывают на все 100%, не то, что приезжые халтурщики.
Відповісти
Пр, тамбовський вовк вам "таваріщ".... Тепер до теми. До Луцька ж нормальні театри не приїжджають! Все, що бачить наш глядач - це так-сяк нашвидкуруч склеєні антрепризки, які й ставляться для того щоб заробити, особливо не напружуючись. Приміром, коли востаннє лучани бачили вистави Національного драматичного театру імені Івана Франка? Коли повноцінні гастролі мали заньківчани? Незважаючи на всі заслуги, наш театр - глибоко провінційний. І тут нічим не зарадиш! Випускники Національного університету імені Карпенка-Карого залишаються у столиці, а волинські служителі Мельпомени набирають акторів з місцевого училища культури і мистецтв, де порівняно недавно відкрили акторський відділ. До того ж художній керівник Волинського театру пан Ластівка - людина досить одіозна і часто його постановки мають сумнівну мистецьку вартість. Говорити можна багато, але поїдьте шановні луцькі любителі театру до Львова чи Києва і зможете зробити власні висновки.
Відповісти
Я перечитував Ромео і Джульєтту 5 разів і якось пропустив персонажа "яйце". Я розумію, що треба іти в ногу із часом, я підтримую креатив. Але треба бути дуже самовпевненим, щоб переказувати на власний лад Шекспіра і садити Джульєтту на китайський паперовий ліхтарик. Я не задоволений.
Відповісти
Останні новини
Відкрили основну сцену Волинського драмтеатру. ФОТО
06 жовтень, 2013, 13:38
Волинь зменшується
06 жовтень, 2013, 12:00