У Луцьку обладнають Центр для безпритульних людей

У Луцьку обладнають Центр для безпритульних людей
У луцькій мерії працюють над створенням центру для безпритульних громадян.

Про це йшла мова 9 жовтня під час позачергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Як повідомила начальник управління фінансів та бюджету Лілія Єлова, проект «Створення Центру реінтеграції бездомних громадян у місті Луцьку» став переможцем всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. Тому тепер необхідно передбачити 500 тисяч гривень для співфінансування проекту.

Перший заступник директора департаменту соціальної політики Ірина Дехтяр поінформувала членів виконкому про особливості проекту. За її словами, у процесі реалізації проекту утворять систему реінтеграції та забезпечення повноцінного включення у суспільство бездомних громадян, а також забезпечать вільний доступ бездомних громадян до отримання допомоги. Завдяки впровадженню заходів проекту вдасться привернути увагу громадськості до проблем безпритульності, забезпечити толерантне ставлення до бездомних.

Для потреб Центру реінтеграції в рамках вищезазначеної ініціативи планується здійснити реконструкцію приміщення та відповідного його обладнати (мікрорайон Вересневе), купити спеціалізований автомобіль, а також створити умови для відділення нічного перебування бездомних та для відділення ресоціалізації.

Партнером Луцької міської ради в рамках реалізації цього проекту є Волинський обласний благодійний фонд «Переображення».

Для фінансування передбачених заходів необхідно 1080,178 тис. грн. Для виконання передбачених заходів проекту планується залучити кошти міського бюджету – 500 тис. грн, державного бюджету – 482 178 грн, фонду «Переображення» – 98 тис. грн.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що це хороша ініціатива. Він зауважив, що громадяни у центрі реінтеграції перебуватимуть максимум шість місяців. За цей час, за його словами, громадяни мають уже отримати всю необхідну їм допомогу та інтегруватися у суспільство.

Підтримала міського голову і його заступниця Лариса Соколовська, яка зауважила, що зі зниженням температури повітря багато безхатченків проживають у підвалах і на горищах. У попередні роки через цих осіб виникали пожежі у будинках. За її словами, зі створенням центру реінтеграції бездомні громадяни матимуть можливість заночувати та отримати необхідну допомогу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бомжі
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Теги: бомжі
Ну норм так .
Відповісти
Ну норм так
Теги: бомжі
Відповісти
це точно.
Відповісти
Дуже цікаво, як то їх будуть реінтегровувати. Якщо людина без житла (безхатченко), то їй потрібно знайти житло і роботу. Оскільки житло не куплять, то щоб його орендувати потрібно заробляти до двох тисяч, або жити по 3-4 людини. Цікаво...
Відповісти
Хороша ідея!В принципі, за півроку можна постаратися, знайти їм підходящу кваліфікації роботу,нехай і за мінімальну платню, яку чимало людей і так отримує, виділити кімнату, або ж частину кімнати в гуртожитку ( наприклад, якщо зарплата буде 1200, а робота стосуватись університету, то,теоретично, можна отримати місце в кімнаті у гуртожитку за 120..) ...Головне- допомогти людині, тому ж самому безхатченкові, повірити в себе, в те, що може бути краще ( а так і буде), в те, що держава, суспільство не ставляться до них як до "нижчих" осіб, а ,навпаки, готові вивести їх на "старт" шляху "Людини у суспільстві". Хочеться вірити, що завдяки цьому проекту буде ощасливлено багато людей!
Відповісти
сама на біржі.
ви просто не уявляєте - які зараз безробітні! це люди з 2-3 вищими освітами,яким 50-60 років!
Відповісти
İдея чудова, проте я сумнiваюсь, що цi люди зможуть i головне чи захочуть повернутися до повноцiнного суспiльного життя. Адже у нашiй державi це звучить просто як казка, як можна вижити (не маючи абсолютно нiкого i нiчого) на 1 тис. зарплатнi? İ чи захочуть вони працювати, якщо до цього не звикли? Звичайно, можливо я не права, тодi Бог у помiч!
Відповісти
100% Ви праві!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку обладнають Центр для безпритульних людей
09 жовтень, 2013, 13:46