У Луцьк екстрадували учасника міжнародної наркобанди. ФОТО

У Луцьк екстрадували учасника міжнародної наркобанди. ФОТО
Із Польщі до Луцька екстрадували учасника міжнародної злочинної групи, який організував постачання однієї з найбільших партій метамфетаміну в Україну.

39-річний литовець перебував у міжнародному розшуку за підозрою в організації контрабанди психотропів, ‒ повідомляють у прес-службі УСБУ у Волинській області.

Встановлено, що в січні 2009 року іноземець разом із спільниками організував контрабандне переміщення з Литви до України одну з найбільших партій метамфетаміну.

СБУшники затримали наркокур’єра в пункті пропуску «Устилуг», в автомобілі якого, у спеціально обладнаній схованці, виявили та вилучили 12 пакунків із психотропною речовиною, загальною вагою 12 кг. У результаті подальших оперативно-розшукових заходів правоохоронці припинили злочинну діяльність замовника цієї партії психотропів – мешканця Вінниці.

Щодо затриманих слідчі відділу Управління СБУ у Волинській області порушили кримінальну справу за ч.3 ст.305 та ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України, а організатора контрабанди, який керував діями зловмисників, СБУ оголосила в міжнародний розшук.

У квітні цього року на території Польщі, за інформацією Служби безпеки України та Інтерполу, місцева поліція затримала оголошеного у міжнародний розшук зловмисника. Вироком суду кур’єра та замовника засуджено до восьми з половиною та дев’яти років позбавлення волі відповідно. Найближчим часом перед судом також постане екстрадований з Республіки Польща організатор злочинної оборудки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну, подумаєш, одного затримали... А скільки наркоти продають ті самі співробітники СБУ... навскидку десяток прізвищ можна назвати... борці з наркотою, аж смішно
Відповісти
Волтере Вайт, бачу ви перебазувалися із Альбукерке до Луцька? Сподіваюсь на плідну співпрацю.
Pollos.
Відповісти
Останні новини
У Луцьк екстрадували учасника міжнародної наркобанди. ФОТО
11 жовтень, 2013, 13:39
Осінь у Луцьку. ФОТО
11 жовтень, 2013, 13:07