Вкладники «Західінкомбанку» хочуть пікетувати Луцьку міську раду

Вкладники «Західінкомбанку» хочуть пікетувати Луцьку міську раду
До луцького міського голови звернулися представники комітету ошуканих вкладників «Західінкомбанку» (ЗІБ), які звинувачують члена міськвиконкому Юрія Бондарука та депутата Луцької міськради Романа Бондарука в незаконних, на їхню думку, діях стосовно неповернення кредитів вкзаному банку.

Про це йшлося 11 жовтня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

НЕ ВІДДАВ КРЕДИТ - НЕ МАЄШ ПРАВА ХОДИТИ "ЗАТИШНИМИ ВУЛИЦЯМИ МІСТА"

Громадянка Матвійчук Л.В. від імені комітету ошуканих вкладників «Західінкомбанку» заявила: брати Бондаруки отримували у 2007-2008 роках кредити у ЗІБі й не повернули «жодної гривні».

За її словами, ці кошти є вкладами 5,5 тисяч «пенсіонерів та ветеранів праці», з яких близько 200 чоловік померло, так і не дочекавшись своїх вкладів. Тому, на думку громадянки Матвійчук, Бондаруки «не мають права ходити по затишним вулицям міста Луцька».

Також вона попрохала міського голову провести з ними відповідну розмову, з метою добровільного повернення кредитів банку.

Якщо ж проблема не вирішиться, найближчим часом можуть розпочатися мітинги ошуканих вкладників ЗІБу біля Луцької міської ради, йдеться у зверненні громадянки.

Сама заявниця на засідання комісії не з’явилася, натомість прийшли двоє представників «Західінкомбанку». На комісію також не з’явилися запрошені брати Бондаруки.

БАНК СПЕКУЛЮЄ ГРОМАДСЬКОЮ ДУМКОЮ І УНИКАЄ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ, - ДЕПУТАТ

Заступник голови депутатської комісії, депутат Андрій Осіпов вважає: банк штучно не виконує своїх зобов’язань перед вкладниками.

Адже насправді банк просто не визнає, що не може повернути вклади людей. Відтак не дає людям можливості отримати свої гроші із Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Адже цей Фонд, як відомо, гарантує виплату депозитів до 200 тисяч гривень.

Осіпов також заявив: згідно із офіційною звітністю «Західінкомбанку», починаючи з 2009 року, кредитів банку повернули набагато більш, аніж банк віддав вкладникам.

І, якщо враховувати темпи повернень та суму залишків зобов’язань перед вкладниками, банк повністю розрахується з ними лише через 8 років.

Хоча, за словами Осіпова, згідно зі звітністю ЗІБу, у банка на рахунках є достстньо коштів, аби з усіма вкладниками розрахуватися негайно.

Осіпов нагадав: банк - комерційна організація, і діє на свій страх і ризик. Під час такої діяльності можливі ризики, для яких законодавством передбачені "запобіжники": резервування на спецрахунках у Нацбанку, заставне майно позичальників та страхуванням вкладів у Фонді гарантування вкладів фізосіб.

Тому, на переконання Андрія Осіпова, «Західінкомбанк» спекулює громадською думкою, перекладаючи відповідальність за неповернення вкладів на позичальників.

ЧОМУ ТАК БАГАТО БОРЖНИКІВ?

Як зазначив радник голови правління з правових питань «Західінкомбанку» Дмитро Шерстюк, нині борг Романа Бондарука як фізичної особи перед банком становить близько 2,5 млн гривень, 53 тис. євро та 433 тис. доларів США.

Загальна сума боргу Романа Бондарука та афілійованих із ним структур становить понад 26 млн гривень.

Проте цей борг неможливо стягнути, адже власного майна в Романа Бондарука немає.

За словами представників ЗІБу, банку боргують чимало інших відомих на Волині людей. Це: народний депутат Сергій Мартиняк, бізнесмени Василь Токарський, Іван Рижук («Алювіжен»), брати Кобаки (Луцький м’ясокомбінат).

Також Дмитро Шерстюк заявив: Андрій Осіпов може бути заангажований щодо цього питання. Адже, за його словами, Осіпов є співвласником ТзОВ «Волинська інвестиційна компанія», яка також боргує банку 7,5 млн гривень.

Натомість Осіпов заявив, що зараз він не має жодного стосунку до діяльності цієї компанії.

Депутат Луцької міськради Ігор Поліщук зазначив, що при видачі кредитів банк повинен перевіряти платоспроможність позичальника. Та платоспроможність має бути підкріплена заставним майном.

Якщо ж банк не перевірив позичальника, це свідчить або про недолугість працівників банку, які видавали кредити, або про заплановані зловживання.

ВолиньPost звернувся за коментарем до Романа Бондарука, проте він не зміг прокоментувати інформацію, посилаючись на те, що перебуває за кордоном.

Водночас, як зазначив в коментарі ІА ZIK член виконавчого комітету Луцької міської ради Юрій Бондарук, «особисто у нього немає боргових зобов’язань перед «Західінкомбанком».

Зрештою, розгляд цього питання депутати вирішили продовжити на наступному засіданні комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

На це засідання вирішили запросивши заявницю, представників НБУ та "з’ясувавши деяку додаткову інформацію".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А чому Бондарук Роман став депутатом?
Тому що Пустовіт в нього "взяв" в оренду офіс для Луцької партії "Батьківщина", брав грошові кошти і записав його в списки депутатів.
Відповідати також повинен Пустовіт!
Відповісти
Усі гроші вкладників в будівлі Гранд Волинь на пр Волі. Це усе провернули через фірми Козюри і Романюка. В тємі також Святослав Кравчук разом із своїм двоюрідним братом Петром Кравчуком, який зараз керує обласною Батьківщиною разом з Пустовітомю Вони мають офіс в будинку природи. Усі документи зберігаються в особистого нотаріуса, у пархомюка який працював під орудою Шиби в 2009 році коли почались проблеми у банка і в Василя Гаврилишина
Відповісти
Правильно! Керівники партій повинні нести відповідальність за тих, кого висувають. Де ж їх порядність?!
Нехай тепер ПУСТОВІТ вплине на повернення грошей.

НЕ ВІДДАВ КРЕДИТ - НЕ МАЄШ ПРАВА ХОДИТИ в ДЕПУТАТАХ!!!
Відповісти
Екс-керівник «Західінкомбанку» Василь Гаврилишин теж БЮТівець. Це теж "робота" "Батьківщини" і ПУСТОВІТА?
Відповісти
а чому вовка-нельсона забули? права рука гаврилишина, головний розробник схем по відмиванню вкладів. зараз ця школота в укргазбанку керуючим працює. сидить там на відмитих мільйонах людей. його потрібно гарненько потрусити - і до пенсіонера копійка дійде...
Відповісти
Всі схеми по тому як не повернути гроші Західінкомбанку розробляє, супроводжував і за хищає Бондарука в судах - ОСІПОВ. Ясно , що не безоплатно. А ВИ ВКЛАДНИКИ ДАЛЬШЕ ВІРТЕ ТАКИМ ЯК ОСІПОВ.
Відповісти
Люди добрі, та що ж це коїться? Мала людина певну суму грошей - хотіла і собі на % заробити і банк міг заробити. А ТЕПЕР СВОЇ ВЛАСНІ ГРОШІ НЕ МОЖЕ ПОВЕРНУТИ. ЦЕ Ж ЗЛОЧИН.
Відповісти
Вовк злочинні схеми розробляв а його друг, сусід і найкращий друг Субтельний (Гранд Волинь) ці гроші переводив у мільйонну готівку,яку відмивав чемоданами.Ось звідки в них шикарні маєтки на вулиці Загородній.А допомагав їм це здійснити ще один з трійки працівників банку - такий собі тихий чорт в омуті Віталій Неділенько,що після розвалу банку придбав величезний маєток в Ліпінах на вул.Богуна.Вкладники про це знають?
Відповісти
Цей Західікомбанк якісь бездарні. Вони маючи гроші роздають їх своїм фірмам а над людьми пенсіонерами знущаються. Геть совісті не мають, хочуть від себе увагу відвернути і стрілки перевести. Їм треба нормальних юристів залучити наприклад таких як Осіпов. Він би швидко навів порядок. Але впевнена, що Осіпов і через міську раду допоможе людям вкладника гроші отримати. Він тепер не відстане від банкірів допоки пенсіонерам усіх грошей не віддадуть Луцьк це не Донецьк і не Київ тут у нас є справедливість і банківське шахрайство буде викрито.
Відповісти
Цікаво, банк, видаючи такі скажені суми позик фізичним особам не вимагав ніякого заставного майна або відповідних порук? А де майно банку, резервний фонд, фонд гарантування вкладів ? Чому до цих пір не продали не безнадійні борги позичальників навіть з 50 % дисконтом, аби розрахуватись з боргами, чому ніде в засобах масової інформації не висвітлюється інформація про продаж заставного майна банком. І з рештою, люди, які мають освіту в сфері фінансів прекрасно розуміють, що кредитні портфелі банків для корпоративного бізнесу формуються за рахунок залучених банком коштів від інших банківських установ ( в тому числі і іноземних) , а не за рахунок вкладів пенсіонерів. Питання для керівників банку - де кошти, отримані із держбюджету на рефінансування від НБУ в 2008 році в сумі 80 млн.грн., адже кошти отримував банк а не пан Гаврилишин? Не дуріть людей
Відповісти
страйкувати біля укргазбанку потрібно! вовк тримає частину людських грошей! потрібна допомога прокуратури та сбу - під правильним тиском він поверне пенсіонерам гроші!
Відповісти
Осіпов разом з Бондаруками брав ці кредити. От хай і віддадуть ці гроші обдуреним ними пенсіонерам. 26 млн гривень - це багато, навіть дуже багато. Поверніть те, що вкрали у пенсіонерів.
Відповісти
Осіпов і Бондарук, якщо не повернуть кредити людям нехай уходять з депутатів
Відповісти
Нам вже кілька місяців не платять зарплату. Ці керівники банку просто нікому не віддають не копійки. Вона готові свою вину перекласти на будь-кого. Вони не місцеві, розвалять банк, обдурять працівників і вкладників і поїдуть до Києва черговий банк грабувати. Мова йде про мільярдні суми. Ці борги Мартиняка, Токарського, Бондарука, Кобака - це дрібниці.
Усі працівники планують звільнитись, якщо найближчим часом не погасять борг по зарплаті хоча б за серпень. Ображають працівників видають по 100-200 гривень.
Відповісти
А ви в рабство продавлись чи як? Не влаштовують умови - звільняйтесь і годі нити
Відповісти
Андрій Осіпов! Припини писати всякий спам прикриваючись ніками "Працівники Західінкомбанку", "Света", "Лучанин" і т.д.
Відповісти
Наберіть в Гуглі:Письмо в редакцию: "Західінкомбанк" - миф или реальность?
Відповісти
Гірка правда. Корупціонери від політики. Скільки мучитимете людей!!!
Подивишся на ті брехливі пики від партії "Батьківщина" і стає БРИДКО.
Відповісти
Ці банкіри шахраї - шукають в кого стягнути кілька мільйонів, а самі винні більше 300 мільйонів. Навіть ті гроші людям не віддають. На свої фірми усі гроші передають. Їм зараз головне відволікти від себе увагу
Відповісти
Андрій Осіпоа! Не переводь стрілки на банк. Вкрав гроші у песіонерів - поверни!
Відповісти
«Зібрався собі Олекса, — мовиться в народному переказі, — і пішов розбивати тих панів, що хлопам кривду робили».
одного Довбуша вистачило би розібратись, дє чиї маєткі і хто вкрав людські гроші.
вчить історію, вона повторюється.
Відповісти
Роману за тиждень-другий прокуратура сплете лапті. Про "бізнес" цієї гидкої людини в прокуратурі лежить ретельно зібрана папка документів. Закінчилась "криша" Веселухи. Все в природі колись кінчається. Там же лежать документи про борги перед "Західінкомбанком" кришталево чесного адвоката Осіпова по ТзОВ "Волинська інвестиційна група" по договорах №№2509/07-612 і 2108/07-612 на загальну суму 6 399 927 грн. Юридична карєра цього базарного базіки теж може безславно завершитись.
Відповісти
базарі за таке б ...а чого нікого не цікавить як Романюк вивів гранд волинь з власності міста?ТОЙ ОБЄКТ НЕ МАВ ПРАВА НА ПРИВАТИЗУВАТИ НІХТО.там ціла схема..при ющенку через пару фірм тодішній голова ода приватизував майно яке не підлягало до приватизації.хто з посадовців кім нього вчинив злочин заставивши міське майно під банківський безпрідєл?кривицький частину муз.школи не зміг а той зміг щось подібне..регіонали завтра ваш друг приватизує палац піонерів.де будете проводити збори ?в драмтеатрі?
Відповісти
вже рома дав в тапки закордон
Відповісти
З метою підвищення рівня фінансової стійкості
банківської системи основними напрямами державного регулювання і нагляду за діяльністю
банківських установ є наступні: 1) впорядкування банківського законодавства, доповнення його
необхідними законодавчо-нормативними актами, особливо в контексті нової Базельської угоди щодо
нормативів достатності капіталу, ризиків, що приймають банки; щодо питань внутрішнього аудиту та
внутрішнього контролю; щодо підвищення вимог до професійної здатності та ділової репутації
керівництва банку; щодо визначення поняття “фінансова стійкість” та фінансово стійкого банку; 2)
вдосконалення пруденційного нагляду за станом банківської системи і за діяльністю великих установ
шляхом підвищення рівня координації регулюючих заходів із важелями монетарної, фіскальної,
структурної політик; 3) перегляд принципів регулювання присутності іноземного капіталу в банках
України для спрямування коштів іноземних інвесторів в пріоритетні сфери економіки України; 4)
підвищення прозорості банківської діяльності.
Але під прозорістю не слід розуміти безпринципність і провокативні дії "Західінкомбанку".
Весь бізнес позичає гроші і банк за свої винагороди несе одноособову відповідальність.
"Західінкомбанк" досить шахраювати !!!
Відповісти
Жана, ти дурепа мальована. Перед ким ти виставляєш свою "ерудицію"? Перед тими вкладниками, що померли? Іди ти зі своїми базельськими угодами і прудеційними наглядами нахуй! І разом м монетарною і фіскальною політикою. Ти розкидаєш бісер сама перед собою. Це - найвища форма дурості. Мені потрібні гроші, які я вклав в банк, а я їх не можу отримати через злодіїв Бондаруків. Позики потрібно повертати. Овечка ти задрипана.
Відповісти
Прочитайте будь ласка.Будемо мовчати далі? """Письмо в редакцию: "Західінкомбанк" - миф или реальность?"""
Відповісти
Согласен с Аркадием- отличная статья!!!
Відповісти
Янукович,ЗЕЧАРА, обікрав вкладників "Західінкомбанку" на 340 млн.гр. Такий "Президент" українцям не потрібен.
Відповісти
Для кого це може стосуватися,

Я міс Джессіка Vergas, я і мій чоловік тільки
Ця компанія MISS МОНІКИ ДІМ інвестиційний кредит без кредиту, називається
Ми шахрайства. Всі ці роки по тому я все ще можу бути щасливим
Наші ноги назад again.i зробіть це зараз, так що я радий знайти
робота, щоб знайти спосіб, щоб знову жити, і я хочу сказати, кожне тіло
Якщо вам потрібна фінансова допомога вам доступні по електронній пошті
Мій [email protected]

Бог може допомогти вам, спасибі за увагу.

З повагою,

Міс Джессіка Vergas
Відповісти
Останні новини
Вкладники «Західінкомбанку» хочуть пікетувати Луцьку міську раду
11 жовтень, 2013, 18:50