Клітки луцького зоопарку грітимуть звичайні батареї опалення

Клітки луцького зоопарку грітимуть звичайні батареї опалення
Реконструкція Луцького зоопарку розпочнеться з будівництва містечка для левів.

Про це стало відомо 11 жовтня під час наради, що відбулася на території зоопарку за участю проектантів, замовників та виконавців робіт, пише ВІП.

Нагадаємо, Єврокомісія виділила близько 15 млн. грн. на реконструкцію луцького звіринця. Загалом на ці потреби виділять близько 22 мільйонів гривень.

Працювати над оновленням луцького зоопарку буде ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536», яке виграло тендер. Його керівник Ігор Чорнуха розповів, що проект реконструкції враховував польський досвід.

Вольєри для левів та ведмедів треба будувати, зважаючи на велику силу цих тварин. Окрім того, вольєри для левів у Замості встеляють корою дерев, яка виконує санітарну функцію: послід із неї легко зібрати, рідкі випорожнення тварин вона вбирає. Таке покриття потрібно міняти раз на півроку. Однак сумнівно, що у Луцьку буде саме так: такий матеріал важко дістати, вважає Ігор Чорнуха.

Потрібно облаштувати переходи між вольєрами для тварин, щоб переміщати їх в один, поки прибирають в іншому.

Іще одна порада поляків стосується опалення. У вольєрах задля гігієни потрібно встановлювати не підлогу з підігрівом, а звичайні радіатори, вмонтовані в стіни.
Проектант Василь Дузь-Крятченко розповів, що спочатку займуться містечком для левів. Для того використовуватимуть окремий в’їзд, тож роботи не завадять нормальному функціонуванню звіринця.

Усі будівлі зоопарку зводитимуть на палях через особливості ґрунту. Також замінять систему водовідведення та освітлення.

Після містечка для левів будівельники візьмуться за ведмеже. Тут – роботи більше, адже ведмежих вольєрів передбачені серйозніші заходи безпеки.

Будувати ведмеже містечко будуть поступово, переселяючи ведмедів зі старих «жител» у нові.

Роботи повинні розпочатися уже в жовтні 2013 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: зоопарк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Клітки луцького зоопарку грітимуть звичайні батареї опалення
12 жовтень, 2013, 08:01