Чи вірите ви, що українська армія вас захищає? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи вірите ви, що українська армія вас захищає? ПИТАННЯ ДНЯ
У День захисника Вітчизни 23 лютого ВолиньPost поцікавився у своїх читачів, що вони думають про українську армію.

Чи вірите ви, що українська армія вас захищає?

Андрій Осіпов, депутат Луцької міської ради, 34 роки:

«Хороше питання. Не вірю через те, що міністр оборони України Дмитро Саламатін, як на мене, людина, яка: а) ніякого відношення до України не має; б) ніякого відношення до війська не має; в) це людина, яка готова грабувати, а не захищати.

В армії не служив. Чому? Я думаю, це найпопулярніша відповідь: бо я там нікого не знаю. Я думаю, що фінансування української армії треба збільшувати неодмінно, бо, як кажуть, що той, хто не хоче годувати свою армію, приречений годувати армію окупантів.

Головна проблема української армії – в українському уряді. Чому жартують з армії? Не можу нічого з цього приводу сказати.

Ніколи не марив бути військовим. Не було в мене такої ідеї. З повагою ставлюсь до цієї професії, але ніколи не було бажання служити і бути військовим, ніколи».

Ганна Луцюк, поетеса, 22 роки:

«Від чого захищає? Від комарів? Ні, в мене є кращі методи боротьби з комарами, ніж в українській армії. По-моєму, це структура, що не відіграє жодної ролі у нашому житті.

Схиляюся до того, що слід перейти на контракту службу, як і більшість цивилізованих країн. Якщо це є загартування для молодих хлопців, школа життя, то хай самостійно йдуть на цей крок, а не під примусом.

В 9 класі мала йти в армію, але дівчат брали тільки з 18 років. Але в такому віці це бажання давно вивітрилося. Армія робить з людей роботів. Це механізм, який чітко робить своє завдання, але не робить людину особистістю».

Валентин Ваколюк, головний редактор газети «Волинський монітор», 55 років:

«Ні, я не вірю. По тій причині, що вона не є армією суверенної України. Я служив, був єфрейтором Радянської армії. Від неї в мене повністю негативні враження. Там повна втрата людської гідності, дідівщина і доктринізація радянської ідеї.

Чи є потреба збільшити фінансування української армії? Тут треба підійти з таким питанням, чи є українська армія?

Українська армія буде тоді, коли політики почнуть будувати Україну».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.