На Волині відзначили день народження УПА. ФОТО

На Волині відзначили день народження УПА. ФОТО
Урочисті заходи з нагоди 7-ї річниці створення УПА відбулися на батьківщині Української Повстанської Армії, в урочищі Вовчак.

Урочистості розпочалися з покладання вінків та квітів до пам’ятного знаку Борцям за волю України у райцентрі Турійськ, ‒ повідомляють у прес-службі ВО «Свобода».

Опісля святкова колона відбула до урочища Вовчак, де 14 жовтня 1943 року, на свято Покрови, зародилася УПА. У 1943-1944 роках тут діяла потужна база УПА під назвою «Січ».

На могилах вояків священнослужителі УПЦ Київського патріархату звершили панахиду. Після цього розпочалося святкове віче пам’яті Героїв УПА, в якому взяли участь народні депутати України від ВО «Свобода» Анатолій Вітів та Валерій Черняков, депутати-свободівці Волинської обласної ради, міських і районних рад Волині, ветерани Волинського братства ОУН-УПА імені Клима Савура, представники громадськості.

«Насамперед хочу подякувати присутнім тут ветеранам УПА, які зі зброєю в руках відстоювали нашу землю і нашу незалежність. Їх сьогодні залишилась лише жменька, але вони – з когорти нескорених і непереможних. Вони, може, не перемогли військово, але вони перемогли духовно, і тепер цілі покоління беруть і братимуть з них приклад незламності духу та боротьби», ‒ зазначив у своєму виступі голова Волинської «Свободи», народний депутат України Анатолій Вітів.

Він підкреслив, що для теперішньої влади ці ветерани не є героями. «Ми не бачимо тут ні голови облдержадміністрації, ні голови райдержадміністрації. Бо вони служать цьому окупаційному режиму. А мали би прийти сюди, стати на коліна і просити прощення в цих людей, які щедро проливали кров за Українську державу», ‒ переконаний нардеп.

«Ми доб’ємось і належного відзначення роковин створення УПА в урочищі Вовчак. Рано чи пізно на цьому місці будуть встановлені капличка та пантеон Героїв», – додав у виступі керівник фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді Олександр Пирожик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
удручающе...
Відповісти
цікаво хто це там на "кубіку" катається?
Відповісти
слава украінським героям! а ці народні обранці вже набридли!
Відповісти
То,мабуть, бідний Вітів на кубіку приїхав... ВР службовий автомобіль...хі-хі-хі))))))
Відповісти
Ні, напевно, має на запорожці їздити? Чи, може, все життя при кориті державному був? Нагадаю, скоро буде рік, як наших 37 українців зайшли в кулуари "Тераріума", люди, які напевно щось робили, працювали, то чому ж засуджувати їх автомобілі? Прозрійте, люди добрі!!!
Відповісти