У Луцьку відбулася смолоскипна хода на честь річниці УПА. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку відбулася смолоскипна хода на честь річниці УПА. ФОТО. ВІДЕО
На честь 71 річниці створення Української Повстанської Армії кілька сотень лучан пройшлися центральними вулицями міста смолоскипною ходою.

Акція вже є традиційною для Луцька. Вона відбулася 14 жовтня, у день створення УПА.

Хода стартувала близько 20:00 від Київського майдану, рушила проспектом Волі, вулицею Лесі Українки та завершилася біля Луцької тюрми у Старому місті.

Акція відбувалася без будь-якої партійної символіки і символіки громадських організацій. Як пояснюють учасники, до події міг долучитися будь-хто.

Присутні несли плакати «Ніщо не спинить ідею, час якої настав», «Українська повстанська армія 1942-20?? Боротьба триває» та вигукували гасла «Бандера – герой!», «Слава Україні! Героям слава!», «Слава нації! Смерть ворогам!», «Революція», «УПА, свій останній бій ти ще не дала», «2013. Ідея ще жива, не вмерла Україна, іде у бій УПА», «Армія УПА – армія героїв», «Бандера – наш герой, Покрова – наше свято» тощо.

Біля стін Луцької тюрми після промов присутні прочитали молитву українського націоналіста та виконали Державних Гімн.

«Сьогодні ми зібралися тут, аби вшанувати справжніх героїв. Фактом цього є те, що армія Радянського Союзу боролася ні за що, бо Радянського Союзу зараз немає. Вермахтівські боролися ні за що, бо Третього Рейху зараз немає. УПА боролася за українську державу. Українська держава є і буде. Єдине, що нам треба зробити – це побудувати ту державу, за яку боролися українські повстанці – українську самостійну державу», - лунало у виступі одного з промовців.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПА
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 121
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шож ті "патріоти" повдягали камуфляжі армій НАТО та Бундеса,а? Не по фен шую то!
Відповісти
Відкрию невелику таємницю вся тканина виготовляється у Китаї на замовлення оборонних відомств різних держав.
Тому всі одягнені за підтримки та на потужностях комуністичного керівництва)))))
Відповісти
Для Луцька нормально
Відповісти
тихенько.маргіналізація здєсь та сійчас.все що бидлу треба знати то стойло..чи не так 2ЛУЧАНИН2...2капітана2..розкажи ще щось про бундес,нато..як чєчєтов та клімчук..просвіти темних...європа вона трохи савєтска да?"ТОЛЄРАНТНА"."поміркована"-свою тут савєтску построїте?напис на червоному коровнику зміните на єуропа.ТА Й ВСЕ.сіна скоту та водяри.сіна стільки щоб бунту не було.водяра то свято.повєдай про те нато нам вєщій парторг.
Відповісти
хавають обличчя лише злочинці
Відповісти
це фантомаси.
чи прибульці.
як прийнято вже казати "вони щось роблять"
от якби ж та хода лишала по собі згарища від нечесного багатства - але тоді і гузю машину довелось би спалити, за для рівності :-)
Відповісти
а яке відношення мають фантомаси до гуся??
Відповісти
гузь - фантомас!
Відповісти
дурень ти, в Гузя немає і ніколи не було машини
Відповісти
Поки підгузники безкоштовно гарували у передвиборчому штабі Гузя, він накрав собі грошей на новий Хюндай Соната. Загугли, скільки він коштує у стандартній комплектації.
Відповісти
Якою тобі мовою ще сказати, що він НЕ МАЄ машини?
Відповісти
як на мене то тут немає нічого незвичного. тодішні бандерівці ховались по лісах, теперішні - під масками
Відповісти
Для у сього вже визначені і час і місце. Цікаво буде спостерігати через певну кількість років я ці ходуни відмазуватимуться від своїх юнацьких переконань.
З комуністами таке теж було і що?
Відповісти
я з Ісусом не дружу, тому не погоджусь з тобою
Відповісти
Підгузники погралися в крутих бойовиків
Відповісти
хлопці в масках до Гузя мають таке саме відношення як ти до Титаніка
Відповісти
Бугага...до Гузя мають відношення оті задурені дітки у беушному німецькому камуфляжі, які вважають себе великими бойовиками!
Відповісти
БАНДИТИ!!!!!
Відповісти
Бандитам - тюрми!
Ющенко - ТАК!!!
Разом нас багато!!! Нас не подолати!!!
Відповісти
Юлi - ВОЛЮ!!!
Відповісти
Ющенко- так і Юлі - волю це принципово різні напрямки та речі)))))
Відповісти
Свободу не спинити!

Відповісти
ющенко - так вже давно не так, а тук-тук-тук.
юлі волю, нам кращу долю, дітям цяцьки, бабам квіти, селянам землю, робітникам заводи, банкірам гроші, владі владу, чиновникам хабарі.
то все є, що верещите?
Відповісти
Ви тим молодим хлопцям та дівчатам на держслужбі зробіть нормальні зарплати і про хабарі забудете!
А то вони вам посміхаються за 1000-1500 в місяць а самі думають про комунальні послуги і, що дітям їсти та одіти!
Ви просто тупі ідіоти!
Відповісти
вірите, міг би - зробив.
вигнав би ту стару срань, вклав би гроші у компютерну інформатизацію та автоматизацію, щоб навіть данні особа вносила сама, а чиновнику лишилось би перевірити правильність внесення, скасував би всі дозволи, за винятком тих, які впливають на безпеку, здоровя та екологію, розігнав би баблосмоктучі структури (наприклад луцьк рекламу, бо не зрозуміло, чому ці платежі не можна здійснювати на пряму у бюджет міста, а треба через прокладку, що лишає собі 25% грошей!), зобовязав би бізнес сплачувати податки за місцем проведення діяльності, а не за місцем реєстрації, бо великі мережі вимивають гроші таким чином на київ, де і сплачують податки, а наші бюджети не отримують з того нічого!
та ще багато чого...
нажаль можливості немаю.
Відповісти
...відомі шляхи і способи управління державою, але коли заскорузлі, відсталі чиновники набирають собі подібних - годі чекати результату чи змін...
Відповісти
...а не потрібно сидіти на держслужбі за таку недостойну платню, а якщо погодився на таку оцінку твоєї праці - то виконуй будь-ласка взяті на себе обовязки держслужбовця! Відомо що держапарат роздутий, суцільне кумівство і дітки таких же держслужбовців. Лозунг - НЕ ВИСОВУЙСЯ І ДОСЛУЖИШ ДО ПЕНСІЇ! А пенсія разів у 5 вища за пенсію роботяги. От і створюють такі держслужбовці видимість керування ДЕРЖАВОЮ...
Відповісти
уже лечу.....у....у...у
Відповісти
Ку-клукс-клан
Відповісти
точно куклусклан. нашо так шутити з тими масками. йди собі як людина
Відповісти
то є сцикунячий героїзм.
Відповісти
гпу тебе там і близько не було. Сам тільки здалеку на сайтах гавкати здатен. А був би - сам сциканув би, бо ти явно по іншу сторону "барикад"
Відповісти
це вже ми проходили, хто не з нами, той проти нас?
Відповісти
Ку клукс клан в Луцьку, завтра всі чорні студенти ВНУ будуть на хрестах
Відповісти
Скоро бачу в Луцьку по гуртожитках негрів лінчувати будуть))
Відповісти
не завадить, французи вже це зрозуміли. аби до нас ще вчасно дійшло.
Відповісти
Що французи зрозуміли, негр може бути розумніший від білого, що не виїздив зі своєї білої країни і світу не бачив. Там баряться з туніядством. Якщо ти (Циган, єврей, негр, бур) працюєш ти є корисним там не расизм в основі а економічна доцільність. Не тупи друже.
Відповісти
— Почему у коренных французов создается впечатление, что иммиграция возрастает?— Дело в том, что появляется третье-четвертое поколение иммигрантов, которое уже родилось во Франции. Это так называемые коренные, но цветные французы. Однако они с трудом интегрируются во французское общество. Примерно до 1980-х годов считалось, что модель ассимиляции, затем интеграции действует успешно. Мол, приезжают люди из Северной Африки, и они усваивают постепенно французские ценности.События осени 2005 года, когда в пригородах Парижа сожгли 10 тысяч машин, и когда там же случились бунты, показали следующее. Упования на то, что молодые французы североафриканского происхождения разделяют французские ценности, не оправдались. После этого стало ясно, что французская модель интеграции зашла в тупик.Молодежь из иммигрантских кварталов в силу разных причин (неблагополучного социального положения, невысокого уровня образования, жилищных условий и т. п.) не интегрируется во французское общество. Это создает культурный раскол, приводит к кризису мультикультурной политики, о котором сегодня говорят многие руководители Европы.
Відповісти
Але якщо чесно то виглядає цей ККК найефектніше на фоні школьніц і дітей в бундесі
Відповісти
А для чого клоунада з ку-клукс-кланiвськими ковпаками на головах?
Відповісти
Думаю більша клоунада це 14 рінчі школьнікі в бундесі
Відповісти
Не пойняв.
Відповісти
паходу Вася був в бундесі)
Відповісти
Однi дебiли пiдiграли iншим дебiлам для розкручування полiт-iстерii.
Відповісти
Слава Україні!!!
Відповісти
націоналізм = фашизм
Відповісти
Фашизм (Італія) = Націонал-Соціалізм (Германія 1939-1945) = Соціалізм (СРСР) = Комунізм (Розвинений соціалізм)
Відповісти
Якщо націоналізм це поганий фашизм чому народи італії, іспанії, франції, німеччини тощо називаються італійцями, французами, німцями ?
Совкове лицемірне заміщення понять зло це Соціалізм бо націоналізм без соціалістичної складової (Націонал-Соціалізм = Соціал - Націоналізм) це є шоу чи фестиваль на зразок Польське літо з фольклором ))))))
Щодо Комунізма усі види союзів, ліг, ЄС, США, ЄЕП, ТС є зразками комун з певними особливостями перерозподіту майна та благ.
Відповісти
українець - гомосексуаліст
Відповісти
повторюю всоте ! не всі націоналісти фашисти!!!!! ми до них не маємо жодного відношення! і взагалі цей марш - це не просто ходьба, а під час нього всі присутні задумувалися про наших предків. УПА боролися не за таку Україну, і це що в нас є , це лише частина. Вони відвоювали лише територію, а попереду ще багато чого не зробленого!!!! Українцю, тобі потрібно було прийти на марш, і послухати все , про що там говорилось!
Відповісти
Чем-то напоминает Ку-Клукс-Клан
........................- толпа уродов и неграмотных малолеток(последние явно ещё "невкуривают" в то, где учавствуют и не посмотрели со стороны на ВСЁ ЭТО)
Відповісти
Боротьба триває! Проти кого, проти українців?
Відповісти
чьотко!
Відповісти
Я навіть і не думав, що вони такі недалекогледні!
Відповісти
Які орди інтернет-воїнів чого ж ви не вийшли виразити свою думку перед колоною га? Півники вас чомусь небуло видно, зазвичай ви такі сміливі що можна замість набоїв вас використовувати. А ще відповім різним бидло-тролям які в коментах називають себе Українцями вашою ж мовою: Ви гівно а ми прекрасні:)
Відповісти
Да ви по ночам тільки і шастаете зграями, як вовки перелякані, бо у день - люди як вийдуть... і сліду від вас не залишиться! Малолеткі-підгузники!!!:)
Відповісти
Шановний малолітній патріот, перед буквою "а" в реченні "Ви гівно а ми прекрасні:)" ставиться кома.
Відповісти
Ну це філософське зауваження дехто гівно з комою а дехто ще не в комі. Це залежить де, кого і коли це гівно застало.
Та і взагалі що таке гівно? Це можна сказати основна мета нашого існування на цій планеті. Від кількості переробленого людством ресурсу на гівно прямо залежить період нашого існування на планеті. Якщо ми навчимося гівнити космос то можливо ми на планеті проживемо дещо довше. А створений гівнистий навколоземний стане надійним захистом від посягань позаземних гівнюків. Бо вони будуть думати "Там уже усе засрано" або вони можуть бути просто бридливими.
Відповісти
шо це за куклусклан??? підскажіть хто знає
хочу до них вступити
Відповісти
краще вже в гівно вступити, за прикметою це хоть до грошей :-)
Відповісти
а ті хто вірить прикметам зазвичай нічого з себе не представляють і завжди виконують чужу волю
Відповісти
чужу волю не виконує лише Бог.
Відповісти
ляпнув, аби ляпнути :-)
Відповісти
трольнув аби трльнути
Відповісти
і тебе трольнув))))))))))
Відповісти
Ці люди в масках дискредитують всю ідею смолоскипної ходи. Вони ллють воду на млин Кремля (швидше за все, самі того не розуміючи). Видовище жахливе - але саме те для московських каналів, щоб показати Європі, що робиться в Україні. Навіщо вдягати ті маски? Решта ж ішли як нормальні люди. Візьміть фото, де хлопці в масках тримають банер і прапори, замініть напис на банері та прапори. чиї прапори - той і виглядатиме дико. у луцьку так виглядала українська ідея. національні організації не можуть чи не хочуть вичистити власні ряди від провокаторів
Відповісти
Оце тебе Степан понесло. а чого вони не для Америки ллють воду? звідки Кремль взявся? власні негодування?
а нащо маски вдягли, то треба їх запитати, що я і раджу зробити
Відповісти
Ти ,степан,мудак, і "організації національні" твої - лайно, і думка твоя і тобіподібних нікому не цікава, адже вона не підкріплена нічим, окрім нікчемних інтернет-полюцій.
А організована колона в масках єдина виглядала ефектно і дійсно справляла враження на відміну від решти дітвори.
Хоча показуха лишається показухою - потрібні реальні справи!
Вірю ,що цим хлопцям вдасться "быть, а не казаться".
Відповісти
Ганьба підсобникам фашистів і гопнікам в масках на фотках !!! Шухевич - генерал фашист.
Відповісти
А як легко клеїти ярлики фашистів, будучи самому фашистом. Ну звичайно не коричневим, - а - совєцьким, до крові червоним, по-сталінськи переконаним "шо то былі врагі народа" котрих треба морити голодом, вивозити в Сибір, чи просто розстрілювати по тюрмах як у Луцьку. Чи може КПСС не фашистська організація? Чи та ж фашистська німецька не була Робітнича і Соціалістична? Поглянь у дзеркало...
Відповісти
Альянс порівняно з хлопцями в масках виглядало як стадо баранів,це дуже добре було видно зі сторони.Альянс-одне те саме кожного року,все та сама дітвора яка нічого не тямить.Як ви кажете "ку клус клан" заряжали дійсно по-патріотичному!Там відчувається дух та спротив!дякую за увагу.
Відповісти
А шо пан сам для вкраїни робе?
Відповісти
загартовує людей до нацiоналiстичного руху.
Відповісти
до якого саме, якщо не помиляюсь ти і сам був на заході, чи я не правий? Іскра може твоє згуртовання?
Відповісти
Хлопче невже ти такій нещасний троль що крім як за помилку в реченні нема вже за що зачепитися?
Відповісти
А за думку про форму яку виробляють в Китаї:Більший маразм я чув тільки від комуністів ну хоча хто зна що за троль з того боку єкрану генерує свою феноменальну думку)))
Відповісти
Я так думаю що "хлопці в масках" все ж читають новини і думаю прочитають і ці коментарі того звертаюсь до них - поясніть яку ідею ви представляєте? Ви націоналісти, скінхеди, фанати як там вище хтось писав, ви зареєстрована організація якась чи неформальна група, нормальні націоналісти чи з тих що "За бєлую расу - хайль гітлєр"? Наперед дякую за відповідь, якщо ви звичайно на неї спроможетесь)
Відповісти
Оп-па, не знаю як "хлопчики в масках" але бачу мусора новини почитують)Не тужся, кінолог, вони конечно малі, навряд там комусь з них більше 20, але не думаю що вони будуть щось про себе тут писати)) Ти б ще телефончики і адреси попросив їх лишити)
Відповісти
Судячи по голосам хлопців та по статурі явно більше 20-ти років.
Відповісти
шось я на відео не чув їхніх голосів
Відповісти
треба було там побувати
Відповісти
Сильний нік. Мабуть від великого розуму написав. Надряпай його собі на лобі, та завітай до Білорусі, там тобі швидко голову одіб"ють.
Відповісти
і що ти хотів цим сказати чи щось довести перед кимось?
Відповісти
А тепер розкажи мені, що ти не нацист, який дрочить на Гітлера.
Відповісти
Ооо судячи по твому ніку ти це робиш на Алянс
Відповісти
ви всi тут такi iнтернет воiни!самi напевно сидiли вчора з пiвасом, цигаркою в зубах тримаючи на колiнах якусь шлюху замiсть того щоб прийти та вшанувати УПА,й загалом пiдтримати iдею.а сьогоднi пишете що тi фашисти,тi дiти,тi ККК!люди у бiлих масках дiйсно ефектнiше виглядали,i це правда.вони ще один доказ того що потрiбно боротись за нашу державу!у вищенаписаних коментарiях пишуть типу- це клоуни, ККК, дiти, показуха i тп.та ми всi повиннi йти разом з ними та iншими присутнiми органiзацiями!приховуючи лице не означае що ти злодiй, чи просто показуха.а як жити,як проводити щось якщо всюди за тобою слiдкують?!як скажiть менi люди добрi?поки ми не повстанемо всiм народом,незалежностi нам не чекати,нiколи.Тож дякую за те що не забуваете!дякую НА,"Людям у масках",Iскрi!Слава Українi!
Відповісти
Ганьба!!! Прапори несли неіснуючої країни!!!
Відповісти
Прапори несли неіснуючої країни йопта нах...
лвд, ти такий вумний що мене аж верне
Відповісти
Націоналісте, яка там шана УПА??? Вас використовують. Коли ви вже це зрозумієте??? В жопу політику і політиків.!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
лвд,що ви пропонуете тодi?
Відповісти
али тут розумних багато)))
Відповісти
Хтось в курсі, чи від тих ЛуцькКуклус хтось говорив...???
бачив відос де Майка говорила...ну ладно несла якусь їрунду!!!
ну якшо від них ніхто не говорив то виходить що за них говорила Москвичка
Відповісти
Ви усі тут так тявкати вмієте, а спробували це там комусь в обличчя сказати.
Відповісти
куму саме в обличчя уточнiть)
Відповісти
"кому"перепрошую)
Відповісти
вiд них говорила людина у масцi.Майка рвала голос,думав лопне))навiть i не вдумувався в її слова....а от той що в масцi-чудова промова!дiйсно,аж дух пiдняв!думаю вони серйознi хлопцi тому не ведуть себе як вискочки.цiкаво знати хто це,дуже зацiкавили....
Відповісти
Гарна спроба СБУшнику, але тобі все рівно нічого не дізнатись)
Відповісти
там по-справжньому, людина в масці говорила так нщо аж мурашкі по шкірі побігли... Слова заставили задуматись і переоцінка цінностей відбулася не в одного десятка присутніх там людей
Відповісти
Слава Україні
Відповісти
мяореГ авалС
Відповісти
Чому ховають обличчя? Соромляться своєї БАНДИТСЬКОЇ політичної сили? Чи мало заплатили?
Відповісти
значить вам добре заплатили що ви вiдкрили своє лице.хоча я й сумнiваюсь що ви взагалi там були....
Відповісти
i при чому тут взагалi бандитизм?!
Відповісти
приховане обличчя в русі опору ознака того що ти йдеш не за власну славу та гроші, а за ідею і що твій подвиг залишиться невідомим, але змінить усе!"...жоден бандит не піде насмерть за правду та честь..."
Відповісти
МОЛОДЦІ!!!СЛАВА УКРАЇНІ!!!
Відповісти
Там стояли не за гроші там стояли за правду, повірьте мені!!!
Відповісти
Бла-бла - бла-бла-бла
сидіть і думаєте Хто?Що? ЧоМУ?
доки інші будуть хоч щось робити...
Будьте людьми , близькім та рідним допоможіть і все у всіх буде гаразд:)
Відповісти
тримайте мене в чистоті і читаййте мантри, мана небесна зійде на вас і всіх осяє нірвана
Відповісти
є така штука як інформаційно-асоціативна психологія на підсвідомому рівні один із способів маніпулювання людською думкою. Сценарій маршу придумав скоріш всього агент ФСБ для дискредитації націоналістичного руху.
Чому? Марш проводився вночі-затемна робляться погані справи, хода з смолоскипами-асоціація з фашистськими маршами, використання масок- ку клукс-клан або грабіжники.
Відповісти
друже на мій погляд в тебе параноя, тому будь ласкавим та все ж відвідай психолога)
Відповісти
Звісно параноя, а Фільм "Оранжевые дети третего рейха" ілюзія від кремлівської пропагандиської машини, яка не відповідає навколишнім реаліям. Так що недаремно приїздили до України такі як полковник військової контррозвідки ФСБ по Московському військовому округу Володимир Миколайович Носков, якого затримали в 2010 році з фальшивим паспортом на імя Александрова.
Його відпустили а завербовані агенти ФСБ залишились.
Відповісти
"Бесславные ублюдки"
Відповісти
скатертью, долгій путь стєлітса і упіраєтся в стєни старога кремля.памятай де живеш.
Відповісти
Хлопці в білих панчохах хочуть закосити під E.T.A.
Це один вождик (про якого не важко догадатись) реалізовує свої фантазії ....)))
"Ну вони хоча б щось роблять"(крилата фраза), он панчохи на голови понадівали і по місту погуляли...)))
Відповісти
ну)не те що ти,сидiв вдома i грав у ВОВ)
Відповісти
Гратися у війнушки - це прерогатива хлопців і дівчат з НА.)))
Відповісти
ви тут всі такі умні, чього там ніхто нічого їм в лице не сказав? чього вибоєтесь? всі за клавою мурциклєти...
Відповісти
В яке лице? Ви маєте на увазі в білу панчоху з дірками?)))
Відповісти
тобі б та пачьоха надавала по ..., сміявся би на кутні)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відбулася смолоскипна хода на честь річниці УПА. ФОТО. ВІДЕО
15 жовтень, 2013, 09:55