Військове містечко на Волині тріщить по швах і боїться не пережити зиму. ВІДЕО

Військове містечко на Волині тріщить по швах і боїться не пережити зиму. ВІДЕО
Без тепла з мокрими стінами вже 10 років поспіль живуть мешканці військового містечка у Ковелі.

Люди гріються калориферами, а діти постійно хворіють, ‒ йдеться в сюжеті телеканалу ICTV.

Будинки звели ще 60 років тому і за цей час їх ніхто не ремонтував. Мешканці все роблять своїми силами, проте залити мазут у котельню не можуть, тому баки стоять порожні. Усі ж намагання домовитися з власником містечка ‒ Міноборони ‒ результатів не дали. Тож, майже 200 мешканців містечка опинилися на межі виживання.

«Минулого року у нас опалювальний сезон розпочався3 листопада. Закінчився ‒ 1 березня. Сказали, що закінчився мазут. Зараз у котельні ‒ нуль. Сезон опалення не знаємо, коли знову почнеться», ‒ каже військовий пенсіонер Микола Матяш.

Опалення у будинку досі не ввімкнули, всі гріються обігрівачами. Стару проводку не міняли півстоліття, тож, вона може не витримати напруги, і тоді станеться біда, ‒ йдеться в сюжеті.

5 двоповерхових будинків звели для родин військових. За 60 років їх жодного разу не ремонтували. Люди самі лагодять оселі: утеплюють кімнати, укріплюють стіни, та проблему це не вирішує. З 2006-го року тривають переговори з Міноборони, власником містечка. Та поки ‒ безрезультатно.

«Будинки належать Міністерству оборони. А земля належить до Дубівської сільської ради. Вонги раді нам допомогти і видалити кошти з місцевого бюджету, але оскільки ми належимо до Міністерства оборони, місцевий бюджет не має права виділяти ці гроші», ‒ каже мешканка Валентина Дроган.

Забрати на свій баланс будинки сільська рада не проти, але на вирішення питання треба 8 мільйонів гривень. А такої суми село не має. Долю містечка планують розглянути під час найближчої сесії районної ради.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
наша! Робимо, що хочемо.
Відповісти
Останні новини
Військове містечко на Волині тріщить по швах і боїться не пережити зиму. ВІДЕО
15 жовтень, 2013, 18:16