Підприємство гроші мало, а зарплату людям не платило

Підприємство гроші мало, а зарплату людям не платило
На ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707» станом на 9 лютого 2012 року не було виплачено заробітну плату 68 працівникам за грудень 2011-го в сумі 70,4 тисячі гривень, незважаючи на те, що на розрахунковий рахунок підприємства надійшла значна сума коштів.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура провела перевірку на підприємстві і встановила, що в порушення вимог закону заробітна плата на підприємстві працівникам виплачується не регулярно та несвоєчасно, повідомив володимир-волинський міжрайонний прокурор Юрій Луцик.

У прокуратурі стверджують, що в порушення вимог статті 97 Кодексу законів про працю України, кошти, які надійшли на підприємство, керівник не спрямував у першочерговому порядку на виплату заробітної плати працівникам.

Перевірка також виявила й інші порушення законодавства про працю: невідповідність законодавству діючих на підприємстві розмірів тарифних ставок, непроведення індексації заробітної плати, ненарахування працівникам грошової компенсації у зв’язку із порушенням строків виплати заробітної плати.

Володимир-волинський міжрайонний прокурор вніс подання директору ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707» із вимогою негайного погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам та усунення інших порушень законодавства про працю.

Завдяки прокурорському втручанню, заборгованість з виплати заробітної плати за грудень 2011 року погашено повністю на суму 70,4 тисячі гривень.

Окрім цього, державний інспектор праці, якого залучила до перевірки міжрайонна прокуратура, відносно директора ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707» за допущені порушення встановлених термінів виплати заробітної плати, склав протокол про адміністративне правопорушення за статтею 41 КуПАП, який направлено до Володимир-Волинського міського суду для розгляду по суті.

Довідка

ПрАТ «Володимир-Волинське АТП-10707» здійснює діяльність, пов’язану із організацією пасажирських перевезень в межах України, області та району.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Підприємство гроші мало, а зарплату людям не платило
24 лютий, 2012, 12:26