У Луцьку хочуть більше впливу на «Укрзалізницю»

У Луцьку хочуть більше впливу на «Укрзалізницю»
У Луцьку громадські активісти, депутати та чиновники дискутували про те, як громада може реально впливати на роботу «Укрзалізниці».

Обговорення відбувалося в рамках круглого столу на тему «Залучення громадськості та місцевих органів влади до прийняття рішень Укрзалізниці» у четвер, 17 жовтня.

Захід відбувся з ініціативи громадської організації «Асоціація Молодих Реформаторів». Представники цієї ініціативи раніше відстоювали повернення потяга «Ковеля-Чернівці».

Заступник голови «АМоРе» Марія Доманська зазначила: необхідність такого заходу продиктована «закритістю» «Укрзалізниці» від громадськості.

«Ми стикнулися з такою ситуацією, що доводилося витратити багато сил, щоб державне підприємство Укрзалізниця нас почуло. Ми проводили акції, круглі столи, збір підписів, звернення. Досвід цей показав, що нині в Україні не існує механізмів консультацій з громадськістю», - пояснила Доманська.

Начальник пасажирського сектора Рівненської дирекції Львівської залізниці Іван Якименко під час круглого столу зазначив, що залізничники враховують думку громадськості.

«Можливості є всі зараз, можна подати звернення, і вони враховуються... Графік руху поїздів це не така річ, яку можна змінити за бажанням окремого регіону», - додав Якименко.

Депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов заявив, що Укрзалізниця це структура, яка повинна думати не про комерційну вигоду, а про потреби людей.

«Вона має бути суспільним підприємством… Має бути при ній громадська рада, де приймають участь громадські організації», - пояснив Осіпов.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик запропонував провести сесійні слухання у обласній раді з приводу проблем залізничного сполучення Волині.

«Коли буде тиск громади, ми добриємося того, що «Укрзалізниця» не буде планувати скасовувати такі потяги (як «Ковель-Чернівці», - ред.)», - висловився він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мама моя
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть більше впливу на «Укрзалізницю»
17 жовтень, 2013, 13:26