Як в Україні збирають SsangYong та Geely. ФОТО

Як в Україні збирають SsangYong та Geely. ФОТО
На Кременчуцькому автоскладальному заводі показали та розповіли, як збирають автомобілі SsangYong та Geely.

Пофарбовані кузови SsangYong із готовими салонами, встановленими фарами, ліхтарями, вікнами привозять із Південної Кореї у Кременчук. Тут на них встановлюють двигуни, коробки передач і всі деталі ходової частини, - пише Gazeta.ua.

Потім машину випробовують на спеціальному треку, там водії-випробовувачі проганяють автомобілі різними видами поверхні, перевіряють системи ABS i EBD на спеціальному покриття, що нагадує слизький асфальт.

Складання автомобілів на заводі почалося із 1995 року. Тоді на базі Кременчуцького дослідно-експериментального механічного заводу утворили спільне україно-російське підприємство "Кременчук-автоГАЗ", де почали складати із машинокомплектів міні-вантажівки "ГАЗель". Через п'ять років підприємство увійшло до групи компаній АІС. Тут налагодили виробництво російських ВАЗів, китайських і корейських марок.

"Спочатку на нашому заводі складали лише 66 машин за місяць, а у 2007 – вже 27 тисяч. Продуктивність заводу росла, ми співпрацювали із багатьма виробниками. А ось після кризи, 2009 року, темпи виробництва впали, бо багато китайських автобрендів пішли з України/ Щоб не ризикувати у майбутньому, ми вирішили співпрацювати надалі із найнадійнішими партнерами – китайською компанією Geely та корейською SsangYong, розширюємо складання їхніх моделей в Україні. Тим самим підтримуємо вітчизняну економіку, адже платимо податки за 26 гектарів заводу, виплачуємо одні з найвищих зарплат у місті своїм 5 сотням працівникам, замовляємо всі можливі якісні деталі саме на українських підприємствах", - розповідає виконавчий директор Кременчуцького автоскладального заводу Микола Черниш.

Наразі рівень локації машин, зібраних на Кременчуцькому автоскладальному заводі, становить 18%.
"Колісні диски ми замовляємо кременчуцького виробництва, шини купуємо у Білій Церкві, акумулятори – у Дніпропетровську, деталі вихлопної системи – у Запоріжжі. Зараз ведемо переговори про те, щоб замовляти на українських підприємствах електропроводку та деякі види пластикових деталей", - каже фахівець.

Автомобілі SsangYong збирають в Кременчуці із 2005 року. Ці машини мають двигуни та коробки передач, виготовлені за ліцензією Mercedes-Benz у Кореї. Цьогоріч на заводі планують збільшити обсяги виробництва позашляховиків майже вдвічі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О-о-о! Напевно ж краще буде як "волинянка".
Відповісти
Щось по цим фото якось страшнувато. Якісь бідолашні цехи. думаю у нас на ЛуАЗі цехи в кращому вигляді.
Відповісти
обстановка нагадує якусь шкільну майстерню...
Відповісти
а де ж рОботи?
Відповісти
Навыщо роботи? в Украъны ы люди то не мають роботи з адекватною зарплатнею. а ви кажете роботи :)
Відповісти
Останні новини
У Луцьку буде КВН
18 жовтень, 2013, 09:39
Як в Україні збирають SsangYong та Geely. ФОТО
18 жовтень, 2013, 09:23
У Луцьк приїде Любко Дереш
18 жовтень, 2013, 08:27
У «Волині» ‒ новачок
18 жовтень, 2013, 08:01