Як святкували день народження луцькі прикордонники. ФОТО

Як святкували день народження луцькі прикордонники. ФОТО
Луцький прикордонний загін відзначив 21 рік з дня створення.

З нагоди свята відбулись урочисті заходи, під час яких командування привітало особовий склад та вручило працівникам цінні подарунки, - пишуть Волинські новини.

На святкові збори завітали не лише працівники служби, але й члени їх сімей та родин.

Особливо цікаво тут було хлопчакам, татусі яких несуть службу у прикордонному загоні. Адже коли ще вони мали б змогу потримати в руках зразки справжньої зброї. Попри те, що вага деяких екземплярів досягала декількох кілограмів, хлопці що є сили тримали її в руках. Відразу видно – справжні чоловіки, хай навіть зовсім юні.

Вражень хлопчакам, напевне, вистачить ще надовго. Особливо, після того, як їм дали можливість покерувати камерами справжнісінького тепловізора, та посидіти за кермом квадроцикла і «бойового» позашляховика.

Урочиста частина розпочалась з привітальних слів начальника Луцького прикордонного загону Олександра Білюка. В своїй промові він зауважив, що окремої шани заслуговують ті, хто мужньо несе варту на державному кордоні.

«Головне завдання – надійна охорона державного кордону – виконується на належному рівні», - зазначив він. Також додав, що Луцький прикордонний загін активно протидіє контрабанді, нелегальним мігрантам та міжнародному тероризму. Окремо подякував сім’ям службовців, які надихають їх на віддану службу та слугують постійним надійним тилом.

Вітальне слово виголосив і голова ветеранської організації Луцького прикордонного загону генерал-лейтенант Аркадій Яворський.

Він зауважив, що позиції підрозділів з кожним роком стають все більш надійними й професійними та викликають повагу у людей.

Найсумлінніших працівників служби наказом командування відзначили черговими військовими званнями, грамотами, грошовими преміями та пам’ятними годинниками із символікою загону.

Серед відзначених був і майор запасу Юрій Линько.

Він відслужив тут вісім років - від часу заснування загону по 2000 рік. Спочатку на посаді оперативного чергового, а згодом став начальником «оперативників». Розповідає, що за роки служби бувало всяке: ловили контрабандистів та нелегальних мігрантів, яких в той час було дуже багато. Також його загін працював по Овручському напрямку.

«В той час, коли йшла війна у Придністров’ї, туди везли зброю цілими потягами: автомати, гранатомети, гранати… Чого там наші хлопці тільки не знаходили», - пригадує чоловік.

Після урочистої частини, гостей заходу запросили відвідати музей. Серед експонатів, представлених там, була не тільки форма та спорядження прикордонників різних років служби, але й чимало предметів, конфіскованих у зловмисників.

Закінчилось дійство спортивними змаганнями між підрозділами прикордонного загону. Не обійшлось і без частування: присутні мали змогу спробувати справжнього запеченого дикого кабана.

«Це зловмисник, якого працівники загону затримали при спробі перетину державного кордону», - жартує генерал-лейтенант Яворський на питання журналістів про те, де ж вдалось вполювати такого красеня.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: свято
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як святкували день народження луцькі прикордонники. ФОТО
19 жовтень, 2013, 08:00