У Луцькому замку – лицарський турнір. ФОТО

У Луцькому замку – лицарський турнір. ФОТО
У Луцькому замку 19 жовтня на фестиваль «Стародавній Луцьк «Епоха доблесті» зібралося кілька десятків сучасних лицарів.

Як розповіли організатори, у турнірі беруть участь близько 40 людей.

Позмагатися у лицарських боях приїхали з Севастополя, Києва, Сум, Львова, Черкас, Кам’янця-Подільського, Стрия, Вишневого. Беруть участь також представники двох лицарських клубів з Луцька.

У програмі фестивалю – масові бої, бій «п’ять» на «п’ять», бій лицарів озброєними мечами.

Аби подивитися, як змагаються чоловіки у лицарських обладунках, треба було заплатити 40 гривень. Саме стільки цього дня відвідувачі платили за вхід до замку.

Такий захід, на думку організаторів, дає гарну нагоду поринути в атмосферу Середньовіччя.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щось обніщав Луцький турнір. Пам"ятаю, років 7 тому, - ось це було видовище. Бугурти мінімум 20 на 20, турнір лучників, на ристалищі постійно махачі, рицарі з усього СНД приїздили, навіть в наметах жили на території замку. А зараз - слабувато. Хоча, чого ж очікувати, якщо місцева влада не стимулює молодь до професійного зайняття історичною реконструкцією. Всі рицарські клуби, які були в замку, порозганяли, - хлопці в парку займаються, а обладунки в гаражах клепають. Так і організовувати турнір нормально просто-напросто нікому. А шкода.
Відповісти
Ті турніри зникли завдяки старому дирехтору старого міста (хоче новий ані трохи не кращій) та деяким посадовцям. Це були нашикарніші турніри на той час по Україні, хоча кого то обходило. Кожен з тих турнір був вимучений організаторами від початку і до кінця.
Відповісти
Був у граалі, тому знайомий з ситуацією. Вона і тоді була не дуже привабливою, тепер же - це просто трагедія.
Відповісти
Така жовч, непослідовність у судженнях та висловах, а також нік "Вільна Волинь" (якась манія величі типу "Наполеон"), яким ти підписуєшся, наводить на думку, що пора до доктора, котрий лікує роздвоєння особистості та різні манії. Читала твої коментарі щодо свята Покрови та волинського козацтва. Виходить, що право на існування та підтримку місцевої влади мають лише лицарські історичні реконструктори? А історичні реконструктори доби козаччини різних періодів свого існування - ні? Там теж багато молоді, які окрім видовищних заходів ще й відроджують духовність і культуру нашого народу. То що ж ти їх так обгадив своїми коментарями, чи тільки те і вмієш?
Відповісти
Просто часом зустрічаються такі "козачки", що аж сором бере, коли величезний бурдюк напялить на себе жупана, приклеїть вуса, ходить із пластиковою шаблею та хизується званням не нижче отамама чи ще когось. О то справжнє відродження духу наших пращурів.
Відповісти
Піною не вдавилась??
Хто з молоді, яка займається бойвим козацтвом були там на тій площі? А ніхто! Там реально були одні пузани 40-50 років. Тому, піну підбери і помовч.
Відповісти
Таки до доктора пора...
Відповісти
Пластинку зміни... А то вже набридло. Оригінальніше нічого не можеш вигадати?
Відповісти
Один Сільвер - "на сторожі" історичної реконструкції в Луцьку. Якби ще пив меньше, - ціни б йому не було в базарний день.
Відповісти
це його неповторний стиль ))
Відповісти
Зате є вечірки для студентів у бидло-клубах, з халявним пійлом. Рухаємось вперед, в світле майбутнє - бл...уй, кури бухай, рожай уродов. А потім, допоможіть бідному (ім'я) зібрати гроші на операцію.
Відповісти
Справді слабенько організований і проведений турнір. Якось так... І людей мало.
Відповісти
трьох луцьких Клубів. "Айна Бера" (Луцьке відділення), "Шарухань" та "Лучеськ".
Відповісти
Рівень турніру був високий і бійці приїхал досі відомі в двіжусі. Організатори створили дуже добрі умови для участників (високий призовий фонд як для турніру другої ліги, судійска колегія з високим рівнем і всі з великим досвідом в іф. майже всі входять до лав збірної України). Глядачів було може не так багато але майже всі були у фортеці цілий день і споглядали бої. Запеклі бої в 5 на 5 дуже вразили. Дуже прикро що тільки Чорна галич змогла вивести свою команду але вони досі непогано представили Західну Україну в цій номінації. Спасибі організаторам за спробу відтворити у Луцьку лицарські бої. Щасти вам і на далі.
Відповісти
Останні новини
У Луцькому замку – лицарський турнір. ФОТО
19 жовтень, 2013, 16:20