Волинянина обрали Митрополитом Апостольської православної церкви

Волинянина обрали Митрополитом Апостольської православної церкви
Єпископа Волинського і Галицького Олега (Ведмеденка) (на фото) обрали Митрополитом Київським і всієї України Апостольської Православної Церкви (АПЦ).

Відповідне рішення ухвалив Церковний Собор, який відбувся 18-19 жовтня в столиці України.

Як розповів нам владика Олег, учасники Собору заснували Київську Митрополію та затвердили посаду Митрополита Київського і всієї України, яку він і займатиме протягом наступних чотирьох років (керівні посади Предстоятеля і Митрополитів у цій гілці православ’я є виборними, і на визначений термін).

Владика також повідомив, що під час означеного Собору Митрополита Віталія (Кужеватова) переобрали Предстоятелем Апостольської Православної Церкви на другий термін.
Учасники Собору також упорядкували практику архієрейських хіротоній.

Зокрема, рукоположення нового Єпископа тепер передбачатиме висування кандидата не менше ніж трьома парафіями (громадами), попереднє всебічне випробування кандидата та згоду Митрополита по нараді з усіма Єпископами Митрополії.

Собор канонізував як ісповідника та учителя Церкви отця Павла Адельгейма, автора книги «Догмат про Церкву», якого вбили у серпні 2013 року. Як відомо, священнослужителя вбив душевнохворий чоловік, який три дні мешкав в оселі отця Павла.

Довідка

Як розповідають в Апостольській православній церкві, вона є наступницею Істинно-Православної (Катакомбної) церкви, яка виникла в 1920-х роках, після становлення СРСР, коли радянська влада заборонила діяльність церков і багато вірян молилися підпільно, зокрема, й в катакомбах.

Нині Апостольська православна церква представляє ліберальний напрямок колишньої Катакомбної Церкви.

АПЦ не має жодного державного чи територіального підпорядкування. Вона й зареєстрована як централізована релігійна організація за назвою: «Об’єднання православних общин апостольської традиції».

Головний принцип, сповідуваний цією церквою, – принцип церковної демократії та соборноправності. Апостольська православна церква фактично являє собою конфедерацію незалежних помісних церков, розташованих в різних країнах

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вітаємо владику! Аксіос!
Відповісти
Говорящая голова Доуля, нова месія і спасіння катакомбно-підвальних мучеників телевізора.
Відповісти
Что я могу сказать. Ваше имя оправдывает ваши высказывания.
Відповісти
Щиро бажаю успіхів Олегу Ведмеденку...
Відповісти
Останні новини
Перекриють луцьку вулицю
22 жовтень, 2013, 14:41
Волинянина обрали Митрополитом Апостольської православної церкви
22 жовтень, 2013, 14:22