У Луцьку відкрили диспетчерську для швидких. ФОТО

У Луцьку відкрили диспетчерську для швидких. ФОТО
У Луцьку у вівторок, 22 жовтня урочисто відкрили Центральну оперативну диспетчерську Центру екстреної медичної допомоги, яка фактично розпочала роботу ще з середини вересня.

Приміщення диспетчерської розташували на базі колишньої Луцької станції швидкої медичної допомоги, що на вулиці Словацького, 28 у Луцьку.

ДИСПЕТЧЕРСЬКУ ОБЛАДНАЛИ ЗА ОСТАННІМ СЛОВОМ ТЕХНІКИ

У будівлі облаштували оперативно-диспетчерську службу, приміщення для оперативних працівників, серверну кімнату, приміщення для працівників АСУ – спеціалістів з інформаційних технологій, навчальну кімнату, гардеробну, вбиральню з душовою, адмінприміщення, їдальню.

Подбали і про навколишню територію, поклавши нове асфальтне покриття на дорогу, засіявши газон та облаштувавши альтанки.

У диспетчерській встановили екран, на якому відображається пересування автомобілів екстреної медичної допомоги областю. Раніше, зі слів голови Волинської ОДА Бориса Клімчука, цей екран був встановлений у приміщенні облради.

За словами головного лікаря Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Олега Куца, на ремонтні роботи витратили понад 3 мільйони гривень, які отримали з обласного бюджету.

КІЛЬКІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ ХОЧУТЬ ЗБІЛЬШИТИ

Зараз в центральній оперативній диспетчерській працює 5 людей: диспетчери-оператори та диспетчери-евакуатори. Перші приймають виклики, записують їх до спеціальної картки, яку передають евакуаторам. Останні спрямовують виклик бригаді екстреної допомоги, яка знаходиться найближче до місця виклику. Наразі у службі - 25 диспетчерів, які працюють позмінно. Тобто, загалом є 5 змін.

Обслуговує диспетчерська Луцьк, Луцький та Рожищенський райони. А зі збільшенням кількості працівників, яких має бути 9, найближчим часом планують охопити й Локачинський район.

Наразі в області працює 70 бригад екстреної медичної допомоги. «Ми вважаємо, що достатньо цих сил, щоб надавати екстрену медичну допомогу», – відзначив Куц. Утім, з часом хочуть збільшити кількість пунктів екстреної меддопомоги, адже «в деяких місцях доїзди дещо складні».

Як стверджує Олег Куц, служба допоможе об’єднати усі бригади екстреної медичної допомоги і скоординувати їх роботу. «Це є мрія працівників екстреної допомоги. Набагато покращує роботу екстреної медицини», – додав він.

Із ним погодився і начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк. Посадовець зазначив, що протягом 7 років очолював Луцьку станцію швидкої медичної допомоги і лише мріяв про такі умови.

ПРОБЛЕМИ - ЗНОШЕНИЙ АВТОПАРК І ПОГАНІ ДОРОГИ

Зі слів Ващенюка, проблема є лише з автопарком служби, який уже «зношений». Наразі на Волині – 105 таких автомобілів. Але його будуть оновлювати. Головний медик Луцька нагадав, що допомагає із цим і бізнес. Так, за позабюджетні кошти вдалося придбати 5 автомобілів екстреної допомоги, які зосередили у Луцьку.

Ще залишається й проблема стану доріг в області, через що дещо ускладнюється доїзд до місця виклику у встановлених 10 і 20 хвилин для міської і сільської місцевості відповідно.

«Ми досягли по параметрах 98% - в міській і 93% - в сільській. Вкладаємося. Є ще, де треба дотягувати. Але це справа дорожників. Будемо дотягувати по дорогах наступного року, по комунальних дорогах. І ми це звичайно зробимо», – зазначив щодо цього Борис Клімчук.

Їдальня
Їдальня
Гардероб
Гардероб
Душова
Душова
Серверна
Серверна
Приміщення для працівників АСУ
Приміщення для працівників АСУ
Вбиральня
Вбиральня
Приміщення для чергового медреєстратора
Приміщення для чергового медреєстратора
Оперативно-диспетчерська зала
Оперативно-диспетчерська зала

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а я то думав, де з вокзала всі швидкі пропали)
Відповісти
Поки дотягнете по дорогах, люди повитягують ноги.
Відповісти
Гарна, сучасна диспетчерська, сучасні умови, а вам все нейметься критикани хр...ві!!!
Відповісти
Досить гарно. Є прогрес. Позитивно!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили диспетчерську для швидких. ФОТО
22 жовтень, 2013, 18:06