На Волині церковники надіються на землю, бо «влада їх любить»

На Волині церковники надіються на землю, бо «влада їх любить»
Із будівництвом церков УПЦ МП на Волині попросили допомогти голову Волинської ОДА Бориса Клімчука і луцького міського голову Миколу Романюка.

Про це стало відомо під час відкриття виставки церковних нагород у Музеї волинської ікони 23 жовтня.

Особистий секретар керуючого Волинською єпархією УПЦ МП протоієрей Валентин Марчук зауважив, що до кінця 2013-ого, коли відзначають 1025 років Хрещення Русі, потрібно почати будівництво ще декількох церков на Волині.

Зокрема, він нагадав про те, що в Луцьку хочуть зводити церкву Волинської ікони Божої Матері. Нагадаємо, під час 45-ої сесії міськради депутати «провалили» голосування за виділення землі під цю церкву, тричі не підтримавши проект рішення.

«Микола Ярославович, 30-ого в нас сесія. Ми всі просимо, щоб для храму Волинської ікони земля була. І ми надіємося, що у цьому році ще 3-4 хреста під храми поставимо. Борис Петрович, разом», – звернувся Валентин Марчук до мера Луцька та губернатора Волині.

«1025 років Хрещення Русі. Велика завжди була мрія, щоб було 25 храмів. У кожному районі архітектори це підтримують. То я думаю, влада нас любить, підтримає», – додав священнослужитель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які ви розумні, ПОСТівці :)
Відповісти
Останні новини
На Волині церковники надіються на землю, бо «влада їх любить»
24 жовтень, 2013, 11:32