Волинянка зіграла Мавку більше 300 разів

Волинянка зіграла Мавку більше 300 разів
У Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася творча зустріч із відомою народною артисткою України, актрисою Волинського обласного академічного муздрамтеатру Людмилою Приходько.

Як пише «Волинь-нова», акторка організувала своєрідний «лік без» для студентів із акторської майстерності з нагоди святкування традиційних Днів Лесі Українки на Волині.

Запрошення до розмови з молоддю відома у нашому краї актриса отримала, як перша лауреатка премії імені Лесі Українки та виконавиця ролей у багатьох її драматургічних творах.

Людмила Приходько розповіла студентам, що за час роботи в театрі зіграла 150 ролей, із них чимало - в творах Лесі Українки. У молоді роки їй найчастіше доводилося грати Мавку. На сцені одного лише Тернопільського театру роль Лісової Царівни виконувала не менше 300 разів.

«Цей образ став для мене простеленим рушничком на все життя», - сказала Людмила Приходько, згадавши, що у ті роки була настільки тендітною, що її костюм Мавки, крім неї, ні на кого більше не підходив.

«Люблю людей і не тримаю каменя за пазухою. У цьому мій секрет оптимістичного настрою і гарного вигляду», - відповіла гостя.

Народна артистка також декламувала студентам поезію улюблених авторів, пригадувала кумедні випадки з життя, розповідала про свої зйомки у кінофільмах «Прощайте, фараони», «Яблука з осіннього саду», «Шукаю свій дім».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.