Уряд боргує регіонам понад 70 мільярдів, – експерт. ВІДЕО

Уряд боргує регіонам понад 70 мільярдів, – експерт. ВІДЕО
Заборгованість Уряду перед органами місцевого самоврядування становить від 70 до 90 мільярдів гривень, – каже представник оргкомітету Асамблеї територіальних громад України Олександр Данилюк.

Територіальні громади погрожують голодними страйками, якщо народні депутати не сприятимуть розв'язанню проблеми заборгованості країни перед регіонами, – йдеться у сюжеті 5 каналу.

Про таке заявили члени Асамблеї територіальних громад. Від літа Держказначейство блокує розрахунки органів місцевого самоврядування, жаліються міські та селищні голови. За їхніми підрахунками, щонаймеше 40 % коштів усіх місцевих бюджетів вилучили центральні органи влади. Бракує грошей на виплату заробітної плати вчителям, вихователям, медикам.

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук зазначає, що місто фактично збанкрутувало. «Ми не маємо коштів, щоб виплатити заробітну плату. Уявіть собі, коли за два кілометри від Євросоюзу вийдуть на голодний страйк чи на бунт вихователі в садочках. Нам прийдеться з понеділка закривати садочки», – зауважила посадовець.

На думку ж члена комітету ВР з питань бюджету Тетяни Слюз, влада не повинна «ховати голову в пісок».

«Влада повинна вийти чесно і сказати, в нас є такі-то проблеми, шановні наші громадяни. Не тільки ви повинні, як кажуть, бідувати, але в першу чергу й органи влади», – переконана нардеп.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Уряд боргує регіонам понад 70 мільярдів, – експерт. ВІДЕО
27 жовтень, 2013, 12:01