Повідомили про перших загиблих через ураган «Святий Юда» в Європі

Повідомили про перших загиблих через ураган «Святий Юда» в Європі
У Великобританії повідомляють про перших жертв урагану "Святий Юда", який, як прогнозують синоптики, "тероризуватиме" три країни.

Метеорологи рекомендували мільйонам британців залишитися вдома через найсильніший за останні п'ять років шторм, іменований Святий Юда, який змусив залізничників скасувати ранкові рейси в годину пік на південному заході країни, - пише Кореспондент з посиланням на газету The Guardian.

Жертвою стихійного лиха, як побоюються, міг стати 14-річний підліток, якого віднесло в море, коли він грав з друзями біля берега. Останнім вдалося врятуватися.

Сім тисяч домогосподарств залишилися без електроенергії. Десятки дерев вирвані з коренем.

Синоптики оприлюднили штормове попередження. За їхніми даними, пориви вітру можуть досягати ураганної сили - 129 км/год. Крім того, низці районів загрожує повінь. Агентство навколишнього середовища опублікувало 140 попереджень про повінь, причиною яких стали сильні дощі в регіоні.

Нагадаємо, авіакомпанії Нідерландів були змушені скасувати більш ніж 40 міжнародних авіарейсів через наближення шторму Святий Юда, передає локальне видання Telegraaf.

Згідно з даними фахівців, нинішній шторм за силою можна порівняти з Великим штормом 1987 року, який позбавив життя 22 людей у Великобританії та Франції. Протягом перших шести годин удару стихії на Англію, як очікується, проллється від 20 до 40 міліметрів опадів.

Раніше повідомлялося, що у Франції оголошено помаранчевий рівень загрози: на країну з Атлантики рухається потужний ураган.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Повідомили про перших загиблих через ураган «Святий Юда» в Європі
28 жовтень, 2013, 09:31