За волинських студентів попросили у міністра

За волинських студентів попросили у міністра
Вирішити ситуацію із холоднечею в навчальних приміщеннях Володимир-Волинського агротехнічного коледжу попросили міністра освіти і науки Дмитра Табачника.

Відповідне звернення до нього скерував народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів, ‒ повідомляють у прес-службі партії.

Уже два роки поспіль в осінньо-зимовий період студенти закладу змушені навчатися в холодних неопалювальних приміщеннях. Тож, нардеп просить Табачника негайно вжити заходи щодо забезпечення повноцінного навчально-виховного процесу, безпечних умов навчання та проживання студентів.

До народного депутата України Анатолія Вітіва звернулися батьки та студенти Володимир-Волинського агротехнічного коледжу. Заявники стверджують, що студенти цього навчального закладу вже два роки поспіль в осінньо-зимовий період страждають від незадовільних побутових умов, спричинених проблемами з опаленням корпусів навчальних приміщень та гуртожитків. Із їхніх слів, протягом грудня-січня минулого та позаминулого навчальних років студенти коледжу взагалі не навчалися.

Як переконують скаржники, в усі інші місяці сезону опалення студенти змушені навчатись знову-таки у холодних практично неопалювальних приміщеннях у верхньому одязі. Зі слів студентів цього навчального закладу, в гуртожитках опалення, як правило, їм вмикають лише у вечірній час на декілька годин, тож, ночувати мешканцям гуртожитків зазвичай теж доводиться у верхньому одязі.

За інформацією заявників, з такими ж проблемами студенти і батьки Володимир-Волинського агротехнічного коледжу зіштовхнулись і в поточному сезоні. Їх попередили, що у 2013-2014 навчальному році навчатися вони будуть за аналогічним сценарієм, мовляв, через проблеми з фінансуванням.

Отримавши відповідну інформацію, депутати Володимир-Волинської міської ради від ВО «Свобода» Сергій Коба та Ірина Мельник відвідали агротехнічний коледж. Поспілкувавшись зі студентами, які тут навчаються та проживають у гуртожитках агротехнічного коледжу, вони підтвердили, що вказані проблеми дійсно мають місце.

Як стверджують мешканці гуртожитку агротехнічного коледжу, через постійну сирість та відсутність коштів на ремонт приміщень гуртожитку його окремі корпуси наразі вкриті грибком і знаходяться в занедбаному стані.

Тож, Анатолій Вітів спрямував депутатське звернення до міністра освіти і науки Дмитра Табачника, в якому вимагає вжити заходів щодо забезпечення повноцінного навчально-виховного процесу у Володимир-Волинському агротехнічному коледжі, усунувши причини та обставини, які цьому можуть перешкоджати, а також віднайти можливості забезпечення студентам Володимир-Волинського агротехнічного коледжу безпечних умов навчання та проживання в гуртожитках, які би не становили загрози їх здоров’ю, та дали змогу зняти соціальну напругу в середовищі батьків і студентів коледжу.

По обіді 29 жовтня на редакційну скриньку ВолиньPost надійшло повідомлення від виконкому Володимир-Волинської міськради.

"Виконавчий комітет Володимир-Волинської міської ради 16жовтня 2013 року направив листи народному депутату України Катерині Ващук та Міністру аграрної політики та промисловості України Миколі Присяжнюку, в яких просив вирішити питання про погашення заборгованості Володимир-Волинським агротехнічного коледжу за теплопостачання, яка станом на 15 жовтня 2013 року становила 197 тисяч гривень", - кажуть в мерії Володимира.

"Враховуючи те, що агроколедж перебуває у підпорядкуванні Міністрства аграрної політики та промисловості України, радимо депутат А.Вітіву скерувати відповідне звернення у це Міністерство", - йдеться у повідомленні муніципалітету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За волинських студентів попросили у міністра
29 жовтень, 2013, 11:46