Розповіли, від чого страждає екологія Луцька

Розповіли, від чого страждає екологія Луцька
Головний еколог Луцька Анатолій Гламазда назвав головні екологічні проблеми міста.

Про це йшла мова 29 жовтня під час засідання постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як пояснив начальник відділу екології Анатолій Гламазда, Луцьк має щонайменше шість основних екологічних проблем, над подоланням яких необхідно працювати.

«Це технологічно і технічно застарілі каналізаційно-очисні споруди, які потребують капітального ремонту та реконструкції. Існує потреба у будівництві нових мереж водовідведення, оскільки велика частина приватного житлового сектора не каналізована, що має негативний вплив на якість поверхневих вод. Також турбує відсутність системи сортування відходів у житлово-комунальному секторі господарства. Однією з таких проблем є завершення терміну експлуатації полігону для захоронення твердих побутових відходів у селі Брище», – зауважив чиновник.

Крім того, за словами Гламазди, існує проблема замулення та засмічення русел річок Стир, Сапалаївка, Жидувка, Омеляник та ставків, які створені на них. Це своєю чергою веде до деградації природних систем та втрати водними об’єктами рекреаційного призначення. Також на території міста чимало зелених насаджень уражені хворобами та шкідниками.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому про теремно мовчать? Там кому не лінь поробили відводи води у приватні ставочки, а наслідки видно ого-го!
Відповісти
А кто нибудь видел что в лесах вокруг сел и городов творится, Анатолій Гламазда не знаю я тебя лично,но я бы уволился и не позорился уступил бы место кому-нибудь, кто смог бы навести порядок,а ты Галамазда не пробовал через дым от костров которые сейчас повсеместно жители сел вокруг города жгут проехать вечерком, задохнутся можно друг. Где борды на вьезде выезде в город с предупреждениями об административной ответственности за сжигание мусора, где хоть один протокол на непослушных? Или для разьеснительной работы с населением деньги не выделяются? Нельзя жить временно, после нас тоже будут новые люди...
Відповісти
Останні новини
Розповіли, від чого страждає екологія Луцька
29 жовтень, 2013, 13:14