Українці Ольштина хочуть співпраці з Луцьком

Українці Ольштина хочуть співпраці з Луцьком
Українська діаспора в польському місті Ольштині хоче співпрацювати в культурній та бізнесовій сферах діяльності з Луцьком.

Про це розповів 27 лютого під час зустрічі з мером Луцька голова Ольштинського відділу Об’єднання українців Польщі Степан Мігус.

За словами Мігуса, ольштинські українці бажають, щоб до них приїжджали з України і навчали мови, традицій та культури. Притім, Мігус вважає за краще, щоб в Ольштин приїжджали українці західних областей.

«Нещодавно до нас приїжджали з Кіровограда, Херсона і вони схвально відгукнулися про наш рівень знання мови. Це дуже приємно. Але ми хотіли би, щоб до нас приїжджали і вчили нас української мови, а не ми людей з України. Зручніше було би приїжджати українцям із західних областей», - заявив Мігус.

Голова Ольштинського відділу подякував міській владі Луцька за сприяння встановлення меморіальної дошки Тарасові Шевченку на вулиці Шевченка в Ольштині.

«Я зустрічався з дуже прихильними думками про якість дошки, про художню її вартість. Тепер луцький слід залишиася в Ольштині у вигляді цієї дошки», - сказав Степан Мігус.

Заступник луцького міського голови Василь Байцим висловив думку, що наступним кроком у співпраці має бути налагодження зв’язків у сфері підприємництва малого та середнього бізнесу.

Степан Мігус відповів, що має контакти людей, які зацікавлені у такій співпраці.

«Спробуємо працювати і в цьому напрямку», - зазначив міський голова Микола Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українці Ольштина хочуть співпраці з Луцьком
27 лютий, 2012, 12:00