Луцьких депутатів попрохали вплинути на сумління колег

Луцьких депутатів попрохали вплинути на сумління колег
Вкладники «Західінкомбанку» звернулися до луцького міського голови та депутатів міськради, аби ті допомогли повпливати на колег-депутатів, які боргують банківській установі.

Представник вкладників банку Любов Лещук оголосила таку позицію ошуканих людей під час 46-ої сесії міськради 30 жовтня.

За її словами, вкладники «Західінкомбанку» «пройшли всі кола пекла», намагаючись назад отримати свої гроші у банківській установі.

Мовляв, із проблемою зверталися в усі установи, які тільки могли. «І в суди, і в ОДА, і в прокуратуру. І всі відписки фальшиві, які ні про що не говорять», – зазначила жінка.

За словами Любові Лещук, наразі у виконавчій службі лежить більше тисячі рішень судів, згідно з якими гроші мають повернути вкладникам, але вони не виконуються. «Люди зрозуміли, що ніким і нічим не захищені», – додала вона.

Так, як зауважила жінка, 5 листопада ошукані вкладники знову планують мітингувати під приміщенням «Західінкомбанку».

Також Любов Лещук розповіла, що вкладники об’єдналися і наразі їх 4 тисячі на Волині і 14 – по Україні. Так, багато серед них пенсіонерів, деяким із яких понад 90 років. «Вони відпрацювали все своє життя, економили, щоб пам’ятник, наприклад, на кладовищі поставити, і ми хочемо їм допомогти повернути гроші», – зауважила Лещук.

Окрім того, жінка зазначила, що нещодавно прочитала у ЗМІ, що депутати міськради взяли колишнього керівника «Західінкомбанку» Василя Гаврилишина «на поруки».

Цій заяві обурився депутат Анатолій Бірюков. За його словами, ніхто Василя Гаврилишина у Луцькій міськраді не захищав. А от депутат Богдан Шиба слова Любові Лещук підтримав.

Загалом же Любов Лещук підсумувала, що вони прийшли до міськради, щоб їх почули і допомогли, якось вплинувши на депутатів, які теж були клієнтами «Західінкомбанку» і боргують йому мільйони гривень, які могли б спрямувати на повернення вкладів простих людей.

Голова правління «Західінкомбанку» Галина Скиба теж виступила перед депутатами. За її словами, банк повертає борги із заробленого. «Як би не було важко, банк остаточно розрахувався з міською радою, з бюджетами місцевих сільрад, і будемо працювати в цьому напрямку», – зазначила банкір.

Вона також додала, що ці процеси можна було б значно пришвидшити і збільшити суми, які повертають, «якби обличчям до банку повернулися деякі боржники».

«Серед вас є ваші колеги, які є такими боржниками. І суть нашого звернення до міськради: якось зверніть на це увагу і повпливайте на свідомість своїх колег, які мають виконувати свої зобов’язання як депутатів, так і звичайних громадян», – звернулася до обранців громади Галина Скиба.

Так, банкір оголосила імена найбільших боржників, які мають повернути гроші «Західінкомбанку». За її словами, серед них – брати депутат міськради Роман Бондарук та член виконкому міськради Юрій Бондарук, які, з-поміж іншого, є прямими боржниками і сукупна заборгованість яких «наближається до 30 мільйонів».

«Всі суди щодо них виграні на користь банку. Після дослідження виконавчої служби у них виявилося, що немає майна. Ваші колеги бідують, в них немає зовсім майна. Але ми зі свого боку будемо продовжувати цей процес. Є вже низка заяв в прокуратурі», – висловилася Галина Скиба.

До того ж, з її слів, серед інших великих боржників «Західінкомбанку» - власник ТзОВ «Алювіжен» Іван Рижук, бізнесмени брати Кобаки, які є власниками Луцького м’ясокомібнату, Василь Токарський та компанія, засновником якої був діяючий нардеп Сергій Мартиняк.

«Сукупна заборгованість цієї групи дорівнює сумі по всіх залучених коштах фізичних осіб. А це – 120-130 мільйонів», – розповіла Галина Скиба.

У відповідь депутат Луцькради Олександр Пиза зазначив, що неправдою є те, що засновником фірми, про яку говорила Галина Скиба, є народний депутат Сергій Мартиняк.

Вислухавши все сказане, депутат Анатолій Бірюков запитав, що ж можуть робити у цій ситуації депутати Луцької міськради.
«Ми звернулися до вас, щоб ви посприяли тому, щоб такі самі депутати, як ви, які несуть спільну відповідальність за прийняті рішення, одумалися, і щоб ви повпливали на їхню сумлінність», – зауважила на це Галина Скиба.

Загалом же після обговорення, яким має бути проект рішення щодо допомоги міськради вкладникам «Західінкомбанку», погодили, що пропозиції у понеділок надішле міському голові представник вкладників банку Любов Лещук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шахрай на шахраюі і шахраєм поганяє!
Відповісти
Пиза взагалі "красавец")) зараховано
Відповісти
Ну як вплинути на сумління афериста Пустоцвіта?
Він взяв в кандидатів в депутати гроші (тишком використав їх),
"провів" їх Луцьку міськраду.
А тепер, СПРОБУЙТЕ ПОРОЗМОВЛЯТИ ПРО СУМЛІННЯ.
В цій безкарності корінь корупції...
Відповісти
би зрозуміти чого новий власник банку з такою біографією не може забрати гроші в тих людей?я думаю їх майно вже частково далеко не їх а ці цирки робляться щоб перекинути стрілки..вон я в них ніколи не заберу і вакм невіддам відповідно.суди ,закон..то таке главне полішукам таких же полішуків показати..
Відповісти
Над боржниками банку, яких назвала начальник правління банку, треба "працювати", аби віддали людські гроші. Це - поза сумнівом. Але чому ця київська вгодована дама Скиба (Луцька область???) не згадала самих працівників банку, зокрема, Василя Субтельного, який щопятниці літав в Лас-Вегас на рулетку і скупив в Луцьку два десятки квартир? Чому не сидить в камері-одиночці Іван Синюк? Всі білі та пухнасті. Не звідти починаєте, панове. Не звідти ноги ростуть. "Західінкомбанк" - непочатий край роботи для так званих правоохоронних органів. Усе почало гнити зсередини, зі своїх. Хто автор геніального витвору, що сьогодні боржники не мають заставного майна? Де колишні юристи, бухгалтери, начальники відділів? Хто має відповідати? На поверхні лише маленька частина айсберга - те, що розтрубила ініціативна група вкладників. А підводна частина - це сам банк зі своєю "начинкою".
Відповісти
вся та "начинка" як Ви виразились тут - давним давно пішла з банку, бо все,що могли - все уже украли...
Відповісти
БАНДА-рук - сама хвамілія його зобовязує:) До речі, тільки спробуйте написати якийсь некоректний коментар про РБ На Волинь-Пост - відразу видаляють.
Невже у Ромчика такі крупні проблеми? Квартиру на Волі, 12 купив, ЛєХуса Башкалєнчикового тоже, жінка на СітроЄні катається і відкрила магазин Дизайн-Декор чи як там...
ТО ВСЕ НА ЧУЖІ гроші???
Відповісти
Останні новини
Луцьких депутатів попрохали вплинути на сумління колег
30 жовтень, 2013, 12:06