Повідомили, коли в Луцьку відкриють Музей жертв тоталітарних режимів

Повідомили, коли в Луцьку відкриють Музей жертв тоталітарних режимів
У Луцьку визначили дату відкриття Музею жертв тоталітарних режимів.

Комісія обласної ради з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, засобів масової інформації запланувала офіційно відкрити його напередодні Дня пам'яті жертв голодомору та політичних репресій – 22 листопада, - повідомили у прес-службі ВО «Свобода».

У своєму виступі під час засідання комісії голова фракції ВО «Свобода» Олександр Пирожик нагадав, що коли вирішувалося питання про подальшу долю землі та майна колишнього кіновідеомузичного підприємства, яке припиняло своє існування, лунали думки про те, щоби продати їх з аукціону. Проти цього категорично виступила фракція ВО «Свобода».

Тодішній очільник фракції, а нині народний депутат України Анатолій Вітів наголосив, що ці земля та майно знаходяться в історичній частині Луцька, фактично на місці розстрілу в’язнів Луцької тюрми.

Зрештою, знайшли інше рішення – передати цілісний майновий комплекс на вулиці Кафедральній, 12 Волинському технікуму Національного університету харчових технологій, який планував реорганізуватися в окремий інститут, і якому потрібні були нові площі для розширення.

Але фракція ВО «Свобода» в обласній раді поставила умову: у переданих приміщенням виділити площу та протягом року з дня передачі створити тут Музей жертв тоталітарних режимів. Зрештою, така пропозиція знайшла підтримку більшості депутатів і була зафіксована у пункті 3 рішення обласної ради від 13 травня 2011 року №4/40 «Про приміщення Волинського обласного кіновідеомузичного підприємства».

Проте з часу прийняття цього рішення обласною радою минуло майже два з половиною роки, а повноцінного музею в Старому місті Луцька фактично не створено, передані технікуму приміщення, в яких мав би розміститися музей, використовуються як навчальні кімнати. Про це заявив у своєму депутатському запиті під час позачергової сесії облраді 11 листопада Олександр Пирожик, вимагаючи від голови обласної ради Володимира Войтовича та директора Волинського технікуму Національного університету харчових технологій Ігоря Корчука вжити невідкладних заходів щодо виконання цього рішення облради в частині створення Музею жертв тоталітарних режимів. Цей запит свободівця обласна рада підтримала.

Проаналізувавши хід виконання вказаного рішення обласної ради, профільна комісія висловила ряд зауважень та рекомендацій щодо ходу його виконання, у тому числі щодо оформлення вивісок, вітрин та експозицій майбутнього музею, заходів щодо його популяризації тощо.

Комісія погодила дату офіційного відкриття в Луцьку Музею жертв політичних репресій – 22 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Про це заявив у своєму депутатському запиті під час позачергової сесії облраді 11 листопада Олександр Пирожик, - а сьогодні яке?
Відповісти
Останні новини
Повідомили, коли в Луцьку відкриють Музей жертв тоталітарних режимів
31 жовтень, 2013, 14:50