Росія закрила кордон водіям із України

Росія закрила кордон водіям із України
Інформація про те, що Росія припинить приймати забезпечення транзиту за книжками міжнародних дорожніх перевезень (МДП) у пунктах митного пропуску вже з 28 жовтня, стала відома лише пообіді 28 жовтня.

Про це повідомив один із автоперевізників, який вже 11 років займається міжнародними перевезеннями, ‒ пише Українська правда.

За його словами, офіційної інформації про нововведення з боку РФ від Федеральної митної служби РФ не було взагалі. «Ані на сайті ФМС, ані від посадових осіб Південного митного управління (інформації не було). Вона не з’явилася до кінця понеділка», ‒ зазначив експерт.

За його словами, про жодне «попередження заздалегідь» про зміни в оформленні документів не може навіть йтися. «Лист про припинення забезпечення транзиту за книгами МДП був підписаний 25 жовтня, а вже у понеділок, 28 жовтня з опівночі митниця припинила оформлювати грузи на пунктах пропуску», ‒ пояснив він.

За даними експерта, про лист не було нічого відомо до другої половини понеділка. «Була інформація від водіїв, але офіційної інформації від ФМС не було взагалі», ‒ додав він. Також перевізник зазначив, що плани ФМС припинити дію книжок МДП на території Росії стосувалися 1 грудня поточного року, а не 28 жовтня.

Також експерт зазначив, що інформацію про відміну комітетом РФ «у ЗМІ взагалі не розкрито». «Щось десь згадується, але дуже фрагментарно. А це дуже актуально для нас (перевізників, оскільки зачіпає і впливає на дуже велику кількість аспектів сфери транспорту в Україні», ‒ зазначив експерт.

Як відомо, затори з’явилися через нові заходи щодо забезпечення транзиту, введені на Півдні Росії з 28 жовтня. З понеділка митники як єдиний спосіб забезпечення дотримання митного транзиту приймають поруку, грошову заставу, банківську гарантію, заставу майна і попереднє декларування.

Станом на 1 листопада біля трьох пунктів пропуску на кордоні України і РФ у Ростовській області оформлення на в’їзд очікували близько 400 вантажівок. Керівництву Амвросіївської та Новоазовської райдержадміністрацій доручено забезпечити питною водою всіх, хто простоює в черзі на кордоні, та вставити біотуалети. На пунктах пропуску чергують бригади «швидкої допомоги».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Росія
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.