Українці бояться їсти-пити продукцію молокозаводів

Українці бояться їсти-пити продукцію молокозаводів
Довіра українців до молока та молочних продуктів від крупних молокозаводів та комбінатів, катастрофічно зменшилася.

Таку тенденцію відзначив голова ради директорів ДП «Мілкіленд-Україна» Анатолій Юркевич під час круглого столу на тему виробництва молока та молочних продуктів, пише Gazeta.ua.

Побоюючись за своє здоров'я, українці надають перевагу домашньому молоку та сиру. Але вітчизняні виробники намагаються застерегти споживачів від подібних дій, оскільки якість так званих «продуктів home made» жодні державні інспекції не можуть гарантувати.

Основною причиною такої ситуації є недовіра українського споживача до показників Держстандарту та інших контрольних органів, які стежать за якістю продукції вітчизняного виробника.

Також немає довіри до виробника, який не завжди добросовісно розрізняє молочні та молоковмісні продукти, які містять у собі замінники молочного жиру.

«Проблемою є не те, коли у виробництві використовується замінник, а тоді, коли молоковмісний продукт видається за молочний продукт, - зазначає Вадим Чагаровський, голова ради директорів спілки молочних підприємств України. - Це забороняється законом і це вже питання власне до виробника. Але в основному, щодо якості, показники позитивні».

За даними Чагаровського, наразі кількість вироблюваного молоковмісного продукту не така вже й висока: із 5 тонн молока на виробництво молоковмісних продуктів використовується лише 1 тонна. Згідно зі стандартами, рівень транс-ізомерів у молоковмісному продукті має становити не більше 8% - таку умову досі виконували всі виробники.

Якість згущеного молока регулюється цими ж стандартами: згущене молоко виробляють з молока та становить приблизно 50% продукції. Згущені молочні продукти виробляються з меншої кількості молока та замінників молочного жиру і становить другі 50% продукції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Справжнє молоко можна знайти тільки в сільському молоці, яке продає бабушка на базарі. Остальне - замінники.
Відповісти
Останні новини
Українці бояться їсти-пити продукцію молокозаводів
27 лютий, 2012, 17:52