Автопробіг у Лондоні: вулицями міста проїхалося півтисячі раритетних авто. ФОТО. ВІДЕО

Автопробіг у Лондоні: вулицями міста проїхалося півтисячі раритетних авто. ФОТО. ВІДЕО
Близько 500 історичних автомобілів взяли у неділю, 3 листопада, участь у щорічному автопробігу за маршрутом Лондон - Брайтон.

Вперше такий пробіг був організований в 1896 році в честь підвищення швидкісного обмеження для автомобілів з 4 миль на годину до 14. З тих пір пробіг проводився майже щороку (за винятком часів Другої світової війни) у першу неділю листопада, він є наймасовішим автопробігом серед ретро-автомобілів у світі, ‒ пише Дзеркало тижня.

Зараз в ньому можуть взяти участь автомобілі, створені не пізніше 1905 року. Організатори зазначають, що пробіг не є змаганням, тому встановили граничну швидкість для учасників 20 миль на годину (32 кілометри на годину).

Пробіг починається рано-вранці в лондонському Гайд -парку, який спеціально з цієї нагоди відкривається для проїзду автомобілів. Перший учасник стартує в 07:00 і, якщо йому вдається уникнути поломок, через три з половиною години перетинає фінішну лінію в Брайтоні.

Далеко не всі «ветерани» долають маршрут довжиною 85 кілометрів ‒ частина залишається знерухомленими на старті, частина залишається на узбіччі шосе по всій протяжності маршруту. Поламані автомобілі стали фірмовою рисою гонки ‒ вже при першому пробігу в 1896 році з 33 машин, що стартували, до фінішу дісталися лише 14. Торік із 450 машин до фінішу доїхали 390.

Цього року автомобілістам сприяла погода, торік у день пробігу був сильний вітер і дощ. Однак, осіння температура повітря змусила водіїв і пасажирів одягнути зимові речі ‒ автомобілі тих років були в більшості своїй відкритими.

«Автомобілі, що беруть участь в гонці, зібрані понад 117 років тому. Це робить сьогоднішній захід унікальним. Ви можете перевірити рік випуску кожної з машин ‒ якщо на ній не буде відповідної таблички, то її власники із задоволенням поділяться історією», - розповів представник Королівського автомобільного клубу Джонатан Джилл.

У пробігу брали участь і іноземні гості, зокрема, свої автомобілі привезли любителі старовини з США, Ірландії, Нідерландів, Швейцарії, Канади, Німеччини, ПАР, Австралії та Аргентини. Одними з найстаріших учасників пробігу були Panhard et Levassor 1895 випуску та автомобіль на паровій тязі Salvesen 1896 році.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Автопробіг у Лондоні: вулицями міста проїхалося півтисячі раритетних авто. ФОТО. ВІДЕО
04 листопад, 2013, 12:22