Українських школярів відстежуватимуть за допомогою карток

Українських школярів відстежуватимуть за допомогою карток
Українським батькам пропонують заводити на дітей ідентифікаційні карти, де будуть відбитки пальців і всі анкетні дані дитини.

Як повідомив начальник управління кримінальної міліції у справах дітей МВС Олексій Лазаренко, пілотний проект вже запущений в Івано-Франківську, а в 2014-му пошириться по всій країні, ‒ пише Українська правда з посиланням на Вести.

«Карту ми будемо роздавати на батьківських зборах у школах», ‒ зазначив Лазаренко. За його словами, батьки разом з дітьми будуть заповнювати їх і зберігати вдома. «Якщо раптом щось трапиться ‒ тоді батько прийде в міліцію з картою», ‒ кажуть в МВС.

Карта ‒ це чотиристорінкова книжечку, де, крім анкетних даних, вкажуть звички і захоплення дитини (наприклад, підліток любить якийсь гурт, і якщо він піде з дому, то логічно буде шукати його в сусідньому місті на концерті), дані про здоров’я (алергія або інші хвороби).

«Також є стрічка для відбитків пальця і місце, куди кріпиться волосок ‒ це якщо, не дай бог, знадобиться впізнання», ‒ зазначив Лазаренко.

Батьки добровільно заповнюють карту, а оновлюватися вона буде раз на рік.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ще бірку на вухо забути почепити, як в стаді корів... мда.
Нагадує сюжети з "1984" Оруела
Відповісти
І ще на лобі номер кожному як татушку набити, щоб точняк вже було.
Відповісти
Що мєнти вже всю роботу зробили і більше не мають чим занятися? Чи хочуть, щоб їм батьки допомогли вішати кримінал на своїх дітей? Одуріли вже зовсім!
Відповісти
Нам ще тільки цього не вистачало...)Мічені всі будемо ходити,пронумеровані...))
Відповісти
В цьому немає нічого страшного. Відбитки пальців рук дитини та зразок волосся будуть знаходитись за місцем проживання. В разі виникнення будь-якої негарної ситуації повязаної з вчиненням злочину, або безвістного зникнення зразки слідів пальців та волосся буде надаватись в правоохоронні органи. Наприклад:
1)Надійшло в міліцію повідомлення про виявлення трупа дитини, яку впізнати неможливо, в звязку з тим, що смерть настала досить давно. Крім цього, в міліції проводиться розшук безвісти зниклих дітей, батьки яких надали (у відповідності до нововведення) в міліцію зразки їх пальців рук та волосся, а тому дані зразки, шляхом визначення їхньої формули ДНК, або зображення відбитків слідів рук будуть зрівнюватись з формулою ДНК, або зі слідами рук виявленого трупа, за допомогою чого буде встановлено особу померлої людини.
2) Нинішні діти досить змінились у порівнянні з дітьми 10-ти річного минулого, що призвело до випадків вчинення ними різних злочинів та інших неправомірних дій, після чого вони модуть переховуватись, як від своїх батьків так і від правоохоронних органів, а тому зразки слідів рук та волосся дитини, про зникнення якої будуть заявляти батьки, дадуть можливість, знову ж таки порівняти їх зі слідами виявленими під час огляду певного місця, де безпосередньо особа могла залишити свої сліди.
Якщо вважати, що дане введення є порушенням якихось прав людини, то Ви глибоко помиляєтесь. Це введення є необхідним заходом, який дасть працівникам міліції можливість більш ефективно та оперативно встановити запитувану особу. Більше того, це не є якимось засобом особистого контролю, а лише надання слідової бази дитини. Атже, саме і Ви можете звернутись в правоохоронні органи за необхідною допомогою у певних ситуаціях,в чому Вам ніколи не буде відмовлено. Міліція, згідно чинних законів, внутрішніх інструкцій та наказів розгляне Ваше звернення, відповідно до якого вжиє відповідних заходів, з метою забезпечення Вашого права та інтересу.
З повагою, представник правохоронних органів!
Відповісти
Останні новини
Діти, які їдять лимон. ФОТО
06 листопад, 2013, 12:03
Українських школярів відстежуватимуть за допомогою карток
06 листопад, 2013, 11:57