Форум соціальних організацій в Луцьку. ФОТО

Форум соціальних організацій в Луцьку. ФОТО
У Луцьку нагородили кращі громадські організації, які працюють з «особливими» дітьми.

6 листопада в Палаці культури міста відбувся концерт вихованців громадських організацій «Подаруй надію, подаруй тепло…», - повідомили у прес-службі мерії.

На початку концерту з вітальним словом та благословінням до присутніх звернувся Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт.

Під час концерту глядачі змогли побачити здобутки дітей та молодих людей, яким доля підготувала ряд випробувань: вихованців Волинського обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя»; Волинської обласної громадської організації «Янголята»; Волинської обласної організації Українського товариства глухих; Волинської обласної дитячої громадської організації «Центр розвитку дитини» та інших.

«З трепетом у душі я дивився на тих діток, які сьогодні були на сцені», - зазначив міський голова Микола Романюк.

«Я дякую, у першу чергу, батькам за те, що вони знайшли у собі силу і мужність, не опустили руки, об’єдналися задля розвитку своїх дітей. Нині ви вже маєте хороші напрацювання. Все це завдяки вам», - додав мер.

Також він подякував громадським організаціям за те, що вони не стоять осторонь, а намагаються полегшувати життя особливих дітей, сприяти їхній соціалізації.

Міський голова пригадав, що, будучи головою Волинської облдержадміністрації часто зустрічався із батьками, які мають дітей-інвалідів, і обговорював їхні проблеми. Однією з головних - була проблема відсутності нормального приміщення, у якому вони могли б зустрічатися й займатися.

Отже мерією прийнято рішення про створення спеціального центру. Це буде місце, де представники усіх організацій, які працюють з особливими дітками, зможуть збиратися, займатися творчою діяльністю, обговорювати актуальні питання.

За словами Миколи Романюка, він буде розташований у приміщенні колишнього дитячого садочка на вулиці Бенделіані.

«За сприяння Бориса Клімчука виділено кошти на виготовлення проектної документації. Вона буде розроблена у цьому році. Плануємо виділити кошти з міського бюджету та будемо просити допомогу з обласного, щоб у наступному році вже розпочати реконструкцію приміщення, а у 2015-му здати його в експлуатацію», – зауважив міський голова.


Окрім цього, під час заходу нагородили колективи обласної організації Українського товариства глухих, обласного молодіжного Центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя».

Також міський голова вручив презентаційні диски «Соціальний простір громади: творчість на ентузіазмі» та подарунки: Людмилі Вознюк – голові Волинської обласної громадської організації «Центр розвитку дитини»; Іванні Горбачук – голові Волинської обласної громадської організації «Християнська асоціація молодих людей та сім’ї»; Інні Гачуковій - голові Волинської обласної громадської організації «Янголята»; Наталії Бачевській - керівнику Центру творчого розвитку та становлення особистості «Територія щастя»; Ігорю Назарчуку – заступнику голови Волинської обласної громадської організації «Ми плюс»; Захару Ткачуку – керівнику Спілки громадських організацій «Молодіжна платформа».

До цих дисків увійшли сюжети про діяльність восьми громадських організацій, які працюють у нашому місті з дітьми та молоддю на волонтерських засадах.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: громада
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чого це мені дивно що обсирають саме Молодіжну Платформу)
Завідно, курво, що не вмієте і не можете так як ми!!
Відповісти
парамон - провокатор !!!!
Відповісти
Останні новини
Форум соціальних організацій в Луцьку. ФОТО
07 листопад, 2013, 08:35