Лучан знову дратують безпритульні собаки

Лучан знову дратують безпритульні собаки
Лучани практично щодня скаржаться у мерію на безпритульних собак.

Про це говорили 28 лютого під час оперативної наради у Луцькій міській раді.

Як доповіла начальник відділу звернень громадян Лариса Карп’як, з 13 по 27 лютого в групу оперативного реагування «15-80» надійшло 29 звернень з приводу відлову безпритульних псів.

За її словами, лучан особливо турбує ця проблема. Впродовж останніх двох тижнів на собак скаржились мешканці вулиць Індустріальної, Привокзальної, Львівської, Володимирської, Потебні, Конякіна, а також жителі проспекту Відродження.

Лариса Карп’як зазначила: представники громадської організації «Волинське товариство захисту тварин», очолюваної Даною Новарчук, не справляються з цією проблемою, а в окремих випадках взагалі відмовляються забирати собак.

Натомість міський голова Луцька Микола Романюк зазначив, що відлов собак – це не обов’язок Дани Новарчук та її організації.

«У нас є підприємство, яке повинне цим займатися. Це «Луцькспецкомунтранс». Їхнє завдання – відловлювати і везти в притулок», – сказав мер.

У коментарі ВолиньPost Дана Новарчук розповіла, що товариство захисту тварин реагує на всі виклики, проте не завжди є можливість виїхати на місце.

«Коли звертаються, ми всі виклики записуємо. І волонтери ходять протягом тижня й перевіряють. У нас немає машини. «Луцькспецкомунтранс» виділяє нам її один раз у тиждень. А якщо щось дуже терміново, то ми беремо таксі», – прокоментувала вона.

«Це дуже несправедливо казати, що ми не реагуємо. Бо наші волонтери жертвують своїм часом і своїми грошима», – запевнила захисниця тварин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Их много там где есть еда.В нашем дворе нет бродячих псов, потому что любой кто хотя бы попытается покормить собак имеет дело лично со мной.Соседские дети знают и боятся.Пусть лучше боятся меня чем собак.Я говорил и буду говорить- самое гуманное убивать.
Відповісти
"Всіх собак" кидають на ту бідну Дану. Вона й так робить більше ніж можливо.
Відповісти
Вирішити проблему Дани Новарчук з транспортом - і всім легше би стало дихати. не раз на тиждень, а раз на день. а то й на постійне користування. Товариство захисту тварин відпрацювало б її за півроку.
Відповісти
о, бідна Дана, вона всіх своїх сусідів замучила з тими собаками. Люди добрі, бачили би ви її квартиру. Це жах, страх, повна антисанітарія. Ті собаки в вану і какають і пісяють. Сморід страшенний.
Відповісти
Безпритульних собак потрібно знищувати! Спосіб дуже простий. Кожну собаку годуємо шматком ліверної ковбаси, в який кладемо 10 таблеток ізоніазиду 300 мг + 1 таблетку метоклопраміду

Детальніше на сайті - vreditelyam.net
Відповісти