На Волині прокуратура покриває браконьєрів?

На Волині прокуратура покриває браконьєрів?
Народний депутат від ВО «Свобода» Анатолій Вітів направив депутатське звернення до Генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою розслідувати факти «правоохоронного» свавілля та покривання браконьєрів у Старовижівському районі місцевою прокуратурою і міліцією.

З відповідною інформацією до нардепа звернувся мешканець села Яревище Володимир Волошин, - повідомили у партійній прес-службі.

17 червня він повідомив міліцію про те, його побило і пограбувало подружжя Сех. Навесні 2013-го Володимир Волошин намагався припинити браконьєрську діяльність Ростислава Сеха і звертався до міліції щодо цього. Натомість чоловік почав погрожувати.

Місцеві правоохоронці, за словами заявника, не вжили належних заходів щодо повного та всебічного розслідування всіх обставин справи. Більше того слідчий Іванна Борисенко, яка, за словами потерпілого, має особисті зв’язки із родиною Сех, відверто схиляла його до написання заяви про закриття справи.

Крім того, за словами скаржника, слідчі не перевірили та не врахували той факт, що Ростислав і Ольга Сех під час конфлікту 16 червня 2013 року перебували в стані алкогольного сп’яніння. Іванна Борисенко відмовилася внести відповідне уточнення до протоколу, після чого слідчий запросила двох понятих, які завізували документ.

Більше того, як стверджує заявник, його захисник наполягав, щоб правоохоронці допитали у справі осіб, які 16 червня 2013 року брали участь у святкуванні випускного разом із подружжям Сех та могли підтвердити, що останні вживали алкогольні напої. Проте цього зроблено не було.

Як стверджує Володимир Волошин, він звернувся із заявою до правоохоронних органів 17 червня, а подружжя Сех – 20 червня, але при цьому судово-медична експертиза про начебто побиття Сех скаржником була призначена ще 19 червня.

За фактом подій 16 червня порушили три кримінальні провадження, при чому, найбільш ретельно розслідувалося провадження за заявою Ольги Сех про начебто її побиття Володимиром Волошиним.

29 жовтня Старовижівський районний суд ухвалив вирок, яким присудив Володимиру Волошину 95 годин громадських робіт. Єдиним свідком у цій кримінальній справі був чоловік Ростислав Сех, а обвинувачення представляв прокурор Антон Шептур, який за словами скаржника, перед початком судового слідства звертався до Володимира Волошина з проханням переписати заяву і перекваліфікувати звинувачення Ростиславу Сеху з грабежу на нанесення легких тілесних ушкоджень.

При цьому, як стверджує заявник, під час одного із судових засідань прокурор підказував Ростиславу Сеху як варто краще відповідати. Крім того, Антон Шептур представлятиме державне обвинувачення у справі за зверненням заявника проти Ростислава Сеха.

На 12 листопада Старовижівським районним судом Волинської області призначено розгляд двох справ, у яких в якості підсудних окремо виступають Ростислав і Ольга Сех. Незважаючи на те, що, відповідно до слів скаржника, злочин подружжя вчиняло спільно, вони отримали процесуальний статус підсудних у різних справах та за різними кваліфікаціями. Так, Ольга Сех обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого статтею 186 Кримінального кодексу України (грабіж), а Ростиславу Сеху обвинувачення перекваліфікували в умисне нанесення легких тілесних ушкоджень (стаття 125 Кримінального Кодексу України).

При цьому, вони визнавали свою провину, як під час досудового розслідування, так і під час судового процесу. У зв’язку з цим, 18 жовтня заявник подав клопотання про перенесення розгляду по суті справи, у якій він фігурує як підсудний до закінчення розгляду справ за обвинуваченням Ростислава і Ольги Сех, адже всі три кримінальні провадження були відкриті за фактом однієї події і є нерозривно пов’язані. Проте, клопотання було відхилено.

У зверненні Анатолій Вітів просить Генпрокуратуру перевірити на відповідність займаній посаді прокурора Старовижівського району Волинської області Вадима Баса та начальника Старовижівського РВУ МВС у Волинській області Миколу Карпука, а також вказані у зверненні факти, що свідчать про порушення працівниками прокуратури Старовижівського району Волинської області та місцевого управління МВС чинного кримінально-процесуального законодавства.

У разі ж підтвердження цього, вжити заходів прокурорського реагування і притягнути винних осіб до відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От Вітів молодець, от працює...))))
Відповісти
А Івану Омельчуку головне аби "смерділо"
Відповісти
А ви про це раніше й не знали?
Давно відомо: щоб зловити браконьєрів урядовці травлять браконьерів на браконьерів і всі задоволені
Відповісти
Останні новини
На Волині прокуратура покриває браконьєрів?
07 листопад, 2013, 14:15