Ковельські аграрники видурили в чиновників 44 тис. грн.

Ковельські аграрники видурили в чиновників 44 тис. грн.
Ковельська міжрайонна прокуратура виявила порушення у виділенні бюджетних коштів сільгосппідприємствам Ковельщини – недобросовісні аграрники подали до районного управління агропромислового розвитку неправдиві відомості, а чиновники халатно поставилися до виділення державних грошей.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

Як розповів Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха, саме посадовці управління агропромислового розвитку Ковельської райдержадміністрації були головними розпорядниками коштів, виділених для виплати грошової допомоги сільгосппідприємствам Ковельського району у вигляді субвенції для фінансування Програми з підтримки виробництва зерна озимого жита на 2010-2015 роки.

З'ясовано, що, відповідно до розпорядження голови облради №261-р від 19.09.2010 року, затверджено Порядок надання і використання коштів субвенції з обласного бюджету на фінансування цієї важливої сільськогосподарської Програми. Однією з головних умов виділення коштів є відсутність у господарства заборгованості по розрахунках з оплати праці.

Як встановлено прокурорською перевіркою, окремі сільгосппідприємства Ковельського району, як СТзОВ «Пісочне», СТзОВ «Заповіт» та СТзОВ «Ранок», маючи на меті отримання грошової допомоги у вигляді субвенції, подали до управління агропромислового розвитку Ковельської райдержадміністрації недостовірні дані про відсутність заборгованості з виплати заробітної плати.

Таким чином, ці сільгосппідприємства незаконно отримали бюджетні кошти на понад 44 тисячі гривень.

На час проведення перевірки отримані бюджетні кошти посадовими особами СТзОВ «Ранок» та СТзОВ «Заповіт» добровільно відшкодовані до бюджету.

«Задля усунення виявлених порушень бюджетного законодавства та з метою вжиття заходів для повернення до бюджету грошей, отриманих як субвенція СТзОВ «Пісочне», начальнику управління агропромислового розвитку Ковельської райдержадміністрації міжрайонною прокуратурою внесено подання», - кажуть у відомстві.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські аграрники видурили в чиновників 44 тис. грн.
28 лютий, 2012, 13:30