У Луцьку святкували День незалежності Польщі. ФОТО

У Луцьку святкували День незалежності Польщі. ФОТО
У Луцьку поляки святкували подвійне свято – 10-ту річницю генерального консульства Польщі в Луцьку та 95-ту - незалежності.

Урочисті заходи відбулися 7 листопада у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Григоровича Шевченка.

На свято приїхав надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвін. За його словами, він сподівається, що етап євроінтеграційного процесу України успішно завершиться в Вільнюсі, тобто, угоду про асоціацію підпишуть.

Голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук привітав поляків з Днем незалежності. Він зазначив, що йому подобається польське слово «niepodległość». На його погляд, воно таке ж сильне, як українське «незалежність».

Клімчук подякував полякам, що свого часу Польща була першою країною, яка визначала Незалежність України.

Міський голова Микола Романюк подарував генеральному консулу Польщі в Луцьку Беаті Бживчи картину.

З нагоди Дня незалежності консул у Луцьку та посол в Україні вручили людям Хрести засланців Сибіру, а також почесні відзнаки «Заслужений діяч польської культури» деяким волинським діячам. Серед таких – президент Луцького джазового клубу Олег Баковський, за організацію трьох щорічних джазових фестивалів у Луцьку з залученням польських музикантів.

Після офіційної урочистої частини на сцені театру виступив струнний квартет Opium String Quartet. Свято завершилося бенкетом.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку святкували День незалежності Польщі. ФОТО
08 листопад, 2013, 15:03